Corvinus vagy ELTE/BGE? Pénzügy és számvitel vagy nemzetközi gazdálkodás?
Szeretnék gazdasági irányba tovább tanulni, viszont nem igazán tudom eldönteni hogy nemzetközi gazdálkodás, vagy pénzügy és számvitel lenne jobb számomra.
Illetve a Corvinuson elképesztően magasak a ponthatárok az elmúlt 2evben, nekem olyan 460-470 körül lesz szóval oda azért necces a bekerülés, viszont a következő szint ugye az ELTE/BGE lenne, mit gondoltok melyik irány lenne a jobb illetve melyik iskola?
Corvon csak angolul van nemzetközi gazdálkodás, és tavaly oda meg jogra volt a legmagasabb a ponthatar.
Mindkettő jó szak, jók az elhelyezkedesi lehetőségek, a nemzetközi gazdálkodás annyival ad hozzá többet, hogy a nyelveknek nagyobb szerepe van, de a pénzügyel garantáltan lesz munkád, plusz utána eltudsz végezni egy data, vagy gazdasági elemezo matekot mesternek amivel aztán tuti nem leszel szegeny
Én a BGE-n csináltam az alapkésésem Angol Nemzetközi Gazdálkodáson, és most az ELTE-n csinálom Pénzügy mestert. Mindenképp a Corvinus-t céloznám be elsőnek, a közösség (diákélet, kapcsolati háló, szakkolik) és a karrierlehetőségek miatt szerintem az a legjobb.
Szeretem az ELTE-t, és a BGE-től is nagyon sokat kaptam, de nagggyon rossz volt kijárni a 16. kerületbe, ezt mérlegeld, és mivel alacsonyak a bekerülési ponthatárok, az első pár félévben katasztrofális az emberanyag a BGE-n, ez persze aztán tisztul ahogy sorra buknak, az utolsó 1-2 féléves tárgyakra már kimondottan jó.
A BGE-vel nagyon jók a lehetőségeid külföldi tanuláshoz, angolon van lehetőség kettős diplomás részképzésre, már csak amiatt is megérni.
Az ELTE-n nagyon jók és korrektek az oktatók, az Astoria mint lokáció verhetetlen.
Én is ezt a kettő szakot jelöltem meg tavaly. Nagyon el voltam varázsolva a Corvinustól, még arra is hajlandó lettem volna, hogy kifizessek félévente 800 ezret, csak ide vegyenek fel. Ez így is lett, én végül a nemzetközi gazdálkodás mellett döntöttem, de nekem nagyon nem jött be.
Én a helyedben nagyon átgondolnám, tudod-e vállalni angolul, mert nagyon nehéz. Rögtön bedobtak a mély vízbe, első órán elkezdtünk deriválni, angolul persze. :D Én csak akkor ajánlom ezt az egyetemet, ha államin be tudsz kerülni, amúgy nem éri meg, akkor inkább menj az ELTE-re. Vannak előnyei, például több zh-t írnak év közben, és így minden tantárgyból van megajánlott jegy tehát lehetőséged van a vizsgaidőszakban pihenni, dolgozni 1-2 hónapig. Minden előadás fel van töltve, otthonról is nézheted. A két szak közül - bármennyire is tűnik "száraznak" (nekem legalábbis ezért esett a másikra a választásom) - a pénzügy-számvitel sokkal hasznosabb, és biztos lesz vele munkád, mint ahogy előttem is írták.
Ha jó vagy matekból, akkor gondolj át egy “igazi” közgazdász szakot (GPME vagy AK azaz gazdaság- és pénzügymatematikai elemző vagy alkalmazott közgazdaságtan). Zéró bullshit, több okosság. A munkák értékesebbik részét ezekkel is meg tudod csinálni (csak sokkal jobban, mint az általad említettek), könyvelgetni meg számlázgatni meg úgysem akarsz. De ezek a rendes, “igazi” egyetemi szakok.
A pénzügy-számvitel köztes kategória. Nagyon piacképes, de már nem igazi egyetemi szak, inkább egy emelt szintű szakmai képzés. Száraz, mint a novemberi avar, rengeteg magolással. Ha bekerülsz egy csapat GPME-s vagy AK-s közé, szerényen meghúzod magad, hogy ne tűnjön fel: nem érted, miről beszélnek.
A többi gazdasági szakra ne menj első egyetemi alapszakként. Levelezőn jók egy komolyabb egyetemi szak mellé (mittudomén latin-ógörög szak mellé, hogy meg is tudj élni valamiből). De nappali szakon, 3.5 évet bullshiteléssel eltölteni, miközben mások egyetemre járnak? Kösz, nem.
"Ha bekerülsz egy csapat GPME-s vagy AK-s közé, szerényen meghúzod magad, hogy ne tűnjön fel: nem érted, miről beszélnek."
Ezt azért te se gondolod komolyan, ugye? Fontos az odaadás a szakunk irányába, de helló, a Budapesten tanulsz, nem a Stanford-on.
Máskülönben teljesen egyetértek, a Nemzetközi gazdálkodás problémája hogy túlságosan átlagos, tömegképzés jellegű. Azt talán 18 évesen is el tudod már dönteni, hogy akarsz-e marketinget, vagy logisztikát tanulni, vagy inkább fókuszálsz az értékesebb, de nagyobb kihívással járó közgazdaságtan-pénzügy irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!