Érettségizhetek olyan tantárgyból, amit nem tanultam gimnáziumban?
Esti tanrendű gimnáziumba járok, 2023-ban fogok érettségizni. 5., választott tantárgyként német nyelvet szeretném választani, a 4., idegen nyelv (angol) mellett. Német nyelvtudásom máshonnan szereztem, tantárgyként sosem tanultam azt. Van lehetőség ilyen esetben németből érettségizni, és ha igen, van valami egyéb megkötés/feltétel?
Érdeklődtem az iskolánál, az oktatas.hu-n, de pontos választ egyik helyről sem sikerült szereznem. Valaki aki jártas ezügyben, tudna segíteni? Előre is köszönöm!
Hát külön le tudsz érettségizni belőle. Befizeted a díjat, jelentkezel a szimpatikus vizsgaidoszakra, levizsgazol és tanúsítványt kapsz róla.
Az oktatási hivatalnal kell intézni.
A helyi kormányhivatal Oktatási Osztályánál tudsz jelentkezni.
De ha van tanulói jogviszonyod akkor a sulidban kell ezt intézni,úgy tudom hogy ekkor nem kell menni a kormányhivatalba.. Legalábbis nekem ez volt anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!