Mire való a komplex vizsga PhD-n?
Elolvastam a tájékoztatást az egyetem honlapján, de nem világos. Ez a vizsga akkor van, amikor túl leszek az 1. 2 éven, és mielőtt elkezdek kutatni? Kell publikációs lista, szóval a kutatás már az 1. 2 évben megkeződik? És kell ledni kutatási tervet is a komplex vizsgához. De azt le kell adnom a doktori jelentkezéshez magához. Akkor ott majd újat kell írnom?
Kérlek ne szedjetek szét, hogy hüly ekérdés, nem vagyok mgé PhD hallgató, csak szeretnék majd később az lenni.
Hozzám??
Kérdezd meg a témavezetődet, vagy keress fel egy doktoranduszt és őt.
"és mielőtt elkezdek kutatni?"
Első perctől kell kutatni, a komplex vizsga arról szól, hogy értékelik az előrehaladásodat és engednek tovább a disszertációs szakaszba vagy eltanácsolnak (ez utóbbi elég ritka azért). A vizsgán van egy előre kiadott tételsor amiből felelni kell, mint egy bármilyen másik vizsgán, és be kell mutatnod az addigi kutatási eredményeidet.
"És kell ledni kutatási tervet is a komplex vizsgához."
Ez szerintem az eredeti PhD kutatási terved, de nem vagyok benne biztos, még én se komplex vizsgáztam. (3. féléves vagyok most). Kérdezd meg a leendő témavezetődet vagy a kiszemelt doktori iskola ügyintézőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!