Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nem okoz nekem semmi...

Miért nem okoz nekem semmi örömöt a tanulás?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, egy olyan szakra ahová nagyon vágytam, és boldog voltam, hogy felvettek, de másodéves vagyok és nem érzem azt, hogy szeretném. Már tavaly is elgondolkodtam, hogy otthagyom, de nem tudom mit tanulnék helyette.

Ti éreztetek már hasonlóan?

2022. nov. 27. 17:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Volt már ilyen érzésem. Mit tanulsz?
2022. nov. 27. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:
A tanulás csak akkor okoz örömet, ha a megszerzett ismeretet a magad számára hasznosnak érzed, ha ettől jobban érted a világot, jobban el tudsz benne igazodni.
2022. nov. 27. 18:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Gyógypedagógiát tanulok.
2022. nov. 27. 19:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy annyit kell tanulnod, hogy megcsömörlöttél. Lehet, hogy vannak tárgyak, melyeket feleslegesnek érzel. Lehet, hogy a majdani szakirányaid szempontjából érzed feleslegesnek.

Nálam inkább az volt az érzés, hogy elbutultam, mivel nehezen megy a tanulás.

2022. nov. 27. 20:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet azért is, mert szenvedősen megy. Ilyenkor hiába érdekel amit tanulsz, elvész a motiváció.
2022. nov. 29. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!