Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Más iskolában is ennyire megy...

Más iskolában is ennyire megy a tanárgyerekek túlsztárolása?

Figyelt kérdés
Kislányom 3. osztalyos, az osztalyában van 3 tanárgyerek, akinek anyu ott tanár, természetesen ők a kitűnő tanulók, mintadiákok, akik persze remek eredményeket érnek el sportban és tanulásban egyaránt, remek közösségi gyerekek, minden műsoron ők szerepelnek, év végén külön jutalmakat kapnak. Eközben nagyképűek, bántják lelkileg a többi gyereket, de swmmit sem lehet velük kezdeni, mert mindig a te gyereked a hülye... Más gyerek teljesítménye meg sincs említve, az nem számít. Máshol is ilyen furva ez vagy csak a mi sulink ilyen?

2022. nov. 21. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Frusztrált vagy és így biztos, hogy nem igaz, amit írsz.
2022. nov. 21. 18:23
 2/5 anonim ***** válasza:
legrosszabb tanulóból (korrepre jártam alsóba.., én lettem a legjobb, 5. től gimn. végéig kitűnő,mert elkezdődött az osztályozás, s nagyon ráhajtottam, hogy bizonyítskak.
2022. nov. 21. 21:12
 3/5 anonim ***** válasza:
41%
Nyilván nem azért kitűnőek, mert 0 pontos dolgozatokat írnak. Ha viszont fegyelmezni nem lehet őket, és bántja a te gyerekedet is, akkor év végével vidd el másik iskolába. Sajnos az iskolai évekre végig igaz a "megszoksz vagy megszöksz".
2022. nov. 22. 10:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is tanárgyerek voltam, ebből a szemszögből írok. Nálunk is voltak ilyenek, amit leírtál; meglehet, engem is sokan így láttak, szekáltak is emiatt rendesen, pedig nem is tudják miket éltem át.

Sokkal szigorúbbak voltak velem a tanárok, nyíltan kimondták, hogy többet várnak emiatt tőlem. Kétszer annyit kellett dolgoznom az elismerésekért, erről szóltak a sulis éveim.

Otthon is nagy elvárások voltak velem szemben, mondván, nehogy szégyent hozzák anyámra. Rossz jegyekért eltiltás mindentől, sulin belüli konfliktusokért, kisebb csínytevésekért verés járt. Amikor voltak kisebb-nagyobb konfliktusaim, a tanári kar nemhogy kivételezett volna velem, szigorúbban büntettek-félt az igazgató, hogy vki szülője bejön panaszt tenni, hogy "az ő kicsi gyerekét büntetik meg, mert a tanárgyereket bevédi a tanári kar". Egyszerűbb volt engem pellengérre állítani. Nyilván, anyám szégyellt, le akart tagadni emiatt, így emiatt is kompenzálnom kellett.

Egyszer egy iskolai versenyt megnyertem és az egyik osztálytársam anyja ténylegesen panaszt tett, mert nem az ő fia nyerte meg, szerinte én csak azért kaptam díjat, mert nyilván kivételeztek velem a tanárok. Az igazgató szintén nem akart botrányt, így nagyon megszívattak: visszavették a díjamat és azon a verseny többet nem is indulhattam következő években. Ez a mai napig fájó emlék.

Nem akartam kisregényt írni, csak meg akartam mutatni, hogy nem minden fekete-fehér, teljesen más sokszor a látszat. Azt akartam kihozni belőle, hogy hiába tűnik úgy, hogy minden perfekt a tanárgyerekekkel, nem tudhatod, hogy milyen elvárások nehezednek rájuk otthon, esetleg bánthatják is őket. Talán ezért is jelenthet egyfajta kompenzációt és leplezett önbizalomhiányt az, amikor beképzeltek és másokat piszkálnak.

2022. nov. 24. 23:01
 5/5 anonim válasza:
Nálunk sajnos elég rossz a helyzet. Az osztályomban az egyik tanár gyerekének segít a magyar tanárunk minden dolgozatban, külön nyalja a seggét, stb... Pedig semmi problémája nincsen. Ez a kérdés tanárfüggő, de a magyar tanárom egy rohadék. Azt nem tudom, hogy mennyire gyakori.
okt. 12. 17:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!