Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerinted melyik az a dolog,...

Szerinted melyik az a dolog, amit az iskolában feleslegesen tanítanak?

Figyelt kérdés

2022. nov. 7. 18:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Kiegészítve: a gondolkodásod fejlesztése, a logikád, a rendszerben gondolkodásod fejlesztése, nem különben a rendszerességre nevelés, stb.

Amiben rte részt veszel nap mint nap, klf órákon, azok mind a rendszer részét képezik, egymást segítik, egymást feltételezik, szorosan összefüggenek.

Pl. a gyerekek azzal játszottak, hogy egy literes tejes nejlonzacskót megtöltöttek vízzel, lekötötték, ledobták a 7-dikről, az aszfalton felrobbant. 8-cadikosok voltak. Fizika órán szépen kiszámoltatta velük a tanár, mi az a gyorsulás, 1 liter víznek, mennyi a súlya. A 7-dikről milyen gyorsulással csapódik be, s ha valóban valakinek a fejére csapódik a zacskó víz, miert halhat ott helybe szörnyet. Minden mindennel összefügg.

2022. nov. 7. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Sorold fel a magyarországi bauxitlelőhelyeket!

Mondd fel a Mengyelejev táblázatot!

Szavald el a Toldit!

Ábrázolj sohaazéletbentöbbénemtalálkozolilyennel típusú függvényeket!

Magold be az összes évszámot az őskortól napjainkig!

Ismertesd az összes valaha élt és még élő szerző életét az összes szeretőjével, korszakaival, valamint az eddig megjelent valamennyi kötetével együtt!

stb.

De hogy hogy kell egy csekket befizetni, magyarul helyesen fogalmazni, vagy egy hétköznapi, írott szöveget értelmezni, vagy önállóan gondolkodni és az életben problémákat megoldani, normálisan viselkedni, na valahogy ezek az órák kimaradnak a tanmenetből!

Vajon miért?

2022. nov. 7. 19:23
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

"a gyerekek azzal játszottak, hogy egy literes tejes nejlonzacskót megtöltöttek vízzel, lekötötték, ledobták a 7-dikről,...

s ha valóban valakinek a fejére csapódik a zacskó víz, miért halhat ott helybe szörnyet. "

Ezzel igazán remek dolgot tanultak meg: hogyan nyírják ki a járókelőket...

Csodás! :(

2022. nov. 7. 19:27
 14/18 anonim ***** válasza:
89%
Minden felesleges, amit szó szerint kell bemagolni, tantárgytól függetlenül. Egyébként mindegyik tárgy hasznos.
2022. nov. 7. 20:08
 15/18 A kérdező kommentje:
12-essel teljesen egyet tudok érteni
2022. nov. 7. 21:23
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

Bárminek a bemagolása felesleges, mert hosszú távon semmi haszna, idővel elfelejtjük, nem járul hozzá az összefüggések meglátásához és a bemagolt "tudás" nem jelenti egy dolog megértését.

Így még az amúgy hasznos dolog is válhat feleslegessé, ha nincs mögötte értő figyelem, ami valódi ismereteket ad.

2022. nov. 8. 21:11
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindennek van, lenne haszna - egy bizonyos szintig. A baj az, hogy szerintem 12 év iskolai idő sok. Én jól tanultam, és megfigyeltem, hogy gimiben részben az általános iskolai anyag lett újra elővéve például földrajzból, csak még mélyebben tanultuk. A tehén emésztőrendszeréről legalább négyszer tanultam. Az emberét szerintem egyszer átfutottuk. Egyszerűen nincs szükség arra, hogy az emberek ennyire mélyen tanuljanak bizonyos dolgokról, anélkül, hogy tudnák, hogy milyen munkahelyek jöhetnek később szóba. 12. osztályban is tök felesgesen nyomatják az algebrát, térgeometriát, csonka gúla vetületét (vagy felületét?) olyanoknak, akik örülnek, ha leérettségiznek matekból egy kettes-hármas szintjén, és egyértelműen nem kemény matekos vonalon fognak életük során dolgozni. Én voltam matekból az osztály hülyéje, ezek után a mértékegységátváltásos feladatot csak én tudtam megcsinálni :D :D Valahogy az tanulók elvesznek a részletekben, és ilyen alapvető dolgokat meg nem tudnak. Ugyanez igaz arra, hogy hogyan adunk fel csekket, postai küldeményt, nem tanultunk hitelekről, valutákról. Ezzel párhuzamosan a gyakorlati oldala a lexikális oktatásnak meg teljesen elmarad. A bauxit lelőhelyes kérdésre én is emlékszem :D :D De sosem mutatták meg, hogy hogy néz ki, és hogy hogyan készül belőle az alumínium, pedig az legalább egy látványos dolog lett volna, csak van róla valamilyen youtube videó. A lexikális tudtást ennyire erőltetni meg felesleges, mert az ember csak nyomokban fog rá évekkel később emlékezni (már aki), viszont ma már annyi könyv van, plusz interneten annyi anyag, hogy gyorsan utána lehet nézni bárminek, ha érdekes lenne hirtelen valamilyen információ.
2022. nov. 9. 18:40
 18/18 ojita válasza:
57%
szerintem egyik tárgy sem felesleges, csak egyezerűen rettenetes az oktatási rendszer, és az a pedagógia, amit a legtöbb tanár művel. a tantárgyhoz való viszonyulást kéne helyretenni a gyerekekben.
2022. dec. 1. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!