ELTE vagy Károli jobb?

Ha valami viszonylag objektív adat érdekel, akkor tessék, tegnapi cikk:
Ha az ilyen rangsorokat nézzük, akkor azokon csak az ELTE szerepel. Viszont nem mindenki tartja ezeket fontosnak, úgyhogy...
Én az ELTE-re jártam, idén végeztem, és összességében szerettem. Magamtól nem tudom, miről írjak bővebben, de ha van picit konkrétabb kérdésed, szívesen válaszolok, akár privátban is. :)

A tudás elsajátítását tekintve valóban az ELTE a jobb választás. Viszont véleményem szerint a Károli környezete barátságosabb, sokkal családiasabb, egy picit talán megmarad ez a középiskola-érzés (pl. a tanárok kérnek a cukorkádból, ha kint van az asztalon). Kollégiumba is könnyebb bejutni, mivel több a lehetőség kevesebb hallgatóra (nekem az ELTE-n sajnos volt olyan ismerősöm, aki egyik koliba sem jutott be, pedig Pécsről adta be a jelentkezést).
Ettől függetlenül ha az ELTE mellett döntesz, akkor is szuperül jársz; jó környezetben leszel, de közérzet szempontkából a Károlit én jobb választásnak érzem. :)

Régi a kérdés, de van mindkettőről tapasztalat, így leírom.
A Károlin sokkal családiasabb a dolog, oktatóim nagyrészt ismerik akiket tanítanak. Gyakorlatorientált olyan szempontból, hogy minden félévben kötelezően önismereti alkalmakon kell részt venni, ami pályaszocializáció néven fut. Ennek egy része szakmaismertető, de nagyobb része önismereti munka. Ilyen az ELTÉN csak mesteren van.
ELTÉN inkább elméletibb a vonal, ha érdekel a kutatás, oda érdemes menni. Statisztika sokkal elméletibb pl. mint a Károlin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!