Át tudok menni angol tanárira ha nincs emeltem angolból..?

#1-nek nincs igaza. Nálunk éppen az angoltanár szakra jöttek át ketten is más szakpárról. Nem kellett emelt érettségit tenniük angolból. Csak egy egyszerű alkalmassági elbeszélgetésen vettek részt, amelyen megnézték az angol tudásuk szintjét, és már át is jöhettek. Az egyetem saját hatáskörben dönthet ugyanis az átvételről.
Annyit viszont a kérdezőnek tudnia kell, hogy szakot vagy szakpárt váltani csak két lezárt félév után lehet. Azaz ha tetszik, ha nem, ebben a tanévben a matek szakon maradnia kell.

A Debreceni Egyetemre járok.
Ezt az évet mindenképpen végig akarom vinni így ebben a formában, aztán nem tudom. Gimi végén az volt a koncepció, hogy magyar-matek, aztán talán majd végzés után ezek mellé az angol.
Viszont ha ilyen alkalmassági beszélgetés van, akkor az teljesen jó. Anno nem azért nem emelteztem, mert nem volt meg a B2-es szint, csak a nyelvtanom helyenként borzalmas, bizonytalan voltam, meg nem is kellett belőle az emelt. Kilencedikben lett meg a C1-es nyelvvizsgám, azóta használom is a nyelvet aktívan, benne van a pakliban, hogy fejlődtem is azóta. Csak az a nagy probléma, hogy nem igazán van anyagi keretem egy emelt érettségire, max a jövő őszre lesz, de annyit meg nem akarnék kihúzni a matekon, ha végül a váltás mellett döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!