Milyen módon lehet zenét tanulni felvételi gyakorlati vizsga céljából?
Figyelt kérdés
Eddig nem tanultam zenét, de következő diplomámnak azt szeretnék. A vizsga májusban lenne, addig van időm megtanulni énekelni, szolmizálni, népdalt elemezni és egy hangszeren játszani (ezeket kérik).
Érettségi tanfolyamot mint megoldást ismerem, itt viszont nem kérnek olyat külön, és tudásban sem egyezne meg azzal. Hogy tudom a fent említetteket megtanulni? Időm és motivációm teljesen meglenne hozzá.
2022. okt. 8. 18:04
1/12 anonim válasza:
8 hónap alatt egy hangszert, zeneelméletet felsőfokúra, alapképzettség nélkül?!
Kizárt.
2/12 anonim válasza:
#1 gondolom karvezetés, arra nem kizárt.
4/12 anonim válasza:
Közbe jelentkezhetsz énekkarokba is. Ha megmondod hol laksz, lehet tudok ajánlani valamit.
5/12 anonim válasza:
Hangszernek meg kezdetben kiváló a furulya + furulyaiskola kombó. Nem drága, nem hangos.
6/12 A kérdező kommentje:
3. Köszi az anyagot, már az első oldal után imádom. :)
5. A hangszer zongora lesz, ez már most fix.
2022. okt. 10. 13:26
7/12 anonim válasza:
Az viszont tényleg egy picit erős 8 hónap alatt, illetve nincs mindig kéznél sem ugye.
8/12 anonim válasza:
Nem szeretnék kötekedni (és már kaptál is alapból tök jó tippeket), de komolyan bő fél év alatt akarsz megtanulni zongorázni a nulláról? Úgy, hogy szolmizálni sem tudsz? Figyelj, én három évig jártam zeneiskolába (nem zongorázni), ráadásul úgy, hogy tudtam előtte is kottát olvasni és furulyázni, és az éneklés sem ment olyan szörnyen. Volt tehát valamennyi alap tudásom, de még a harmadik évben is tanultam csomó újdonságot a szolfézsórákon. És itt ne bonyolult dolgokra gondolj, hiszen három év zeneiskola egyáltalán nem számít soknak, egy egyetemi felvételin simán megbuknék. A hangszer pedig megint csak egy más téma... Mint írtam, én nem zongoráztam (egy nehezebben "megszólaltatható" hangszert választottam), de sok növendékhangversenyen vettem részt, és hidd el, hallani, amikor valaki rövid ideje játszik csak egy hangszeren. Persze, ha van időd, akkor tudod ezt intenzívebben csinálni, mint én, de szerintem legalább 2024 májusáig eltolnám a felkészülés határidejét ebben az esetben.
9/12 A kérdező kommentje:
A vizsgaleírás harmadik része: "Bármely hangszeren - ha hangszeres tanulmányokat folytatott már a felvételiző - 1 darab előadása emlékezetből vagy kottából." Ennyire kéne megtanulnom zongorázni, de már a céltalan folyamata is tetszene. Álláskereső vagyok, ráérnék, de ha elbukom akkor elbukom, ezért nem csúsztatnám 2024-ig. Én nagyon szeretek új dolgokba kezdeni mert valamit mindig kell tanulnom, ez belülről jön. Zenekultúra BA lenne.
2022. okt. 10. 15:59
10/12 anonim válasza:
Hali gali en diplomas enekes vok 4 evig jarattak szuleim szolfezs enek es zongora magantanarhoz fejenkent 5000 szal hetente 15kert es masodjara vettek fel ba ra ugy h protekciom is volt de te biztos fel tudsz keszulni 8 honap alatt sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!