Ha nem lesznek biológia, kémiatanàrok, akkor kikkel pótolják?
Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy orvosok fogják tanítani ezeket a tantárgyakat a praxis mellett?2022. okt. 7. 09:05
1/12 A kérdező kommentje:
Én például egy fizetős, magániskolába járok ahol nem a bértáblájuk szerint kapnak fizetést a tanárok. Mivel magánba tanítanak így jóval több pénzt keresnek. Amit meg is érdemelnek! Viszont már nem dolgozik itt a biológia/ kémia szakos tanár. Nagy nehezen találtak erre megoldást. A magyar tanár tanítja nálunk… Hiába a magasabb fizetés nem érte meg így sem neki. Most teljesen mással foglalkozik. Ha ez így megy tovább nem tudom mi lesz. Ebből a tárgyból akartam érettségizni, de sajnos nem kapunk olyan minőségű oktatást. Nagyon elkeseredtem.
2022. okt. 7. 09:09
2/12 anonim 

válasza:

1.Na ezt a problémát nem érti meg sem a társadalom, sem a kormány, mert nem is akarják. Természettudományos tanárokat fognak képezni, már van olyan szak. Csak az a baj, hogy alig jelentkeztek rá és aki elvégzi, az sem lesz tanár öt év múlva.
A fizetős magániskolák sem adnak jobb fizetést a tanároknak.
3/12 anonim 

válasza:

Leginkább senki sem fogja tanítani. Elfogynak a tanárok. Ezen nincs mit spekulálni. Az orvos semmi fizetését csak úgy poénból nem megy el tanítani.
Amúgy képzelem milyen jól tartja a magyar tanár a kémiát :D
4/12 anonim 

válasza:

Ha nem lesz biológia és kémia szakos tanár akkor vagy a tantárgyat szüntetik meg vagy az óraszámokat csökkentik le radikálisan. Pár éve az informatika óraszámokat csökkentették le a tanárhiány miatt.
5/12 anonim 

válasza:

Amit írtál, hogy lehetséges-e, hogy orvosok tanítsanak, az teljesen kizárt. Gyerekekhez pedagógus végzettség kell, ráadásul az orvosokból is hiány van, ha esetleg nem tűnt volna fel, örülhetünk, ha van olyan, amelyik hajlandó itthon dolgozni :D (Ráadásul, miért éppen orvos? Egy sima biológus, vagy akármilyen más biológiát intenzíven tanuló diplomás ember nem jöhetne szóba? De a pedagógus végzettség miatt senki más nem tud szóbajönni. Ráadásul, egy orvos hirtelen nem is biztos, hogy tudná, hogyan magyarázzon el bármit lebutítva a gyerekek szintjén. A növények biológiájáról meg már lehet fogalma sincs, mert nem a növények sejtjeit vizsgálgatja, szerintem érettségi óta nem foglalkoztak növénytannal behatóbban, de ez is tananyag.) Senki nem tudja mi lesz. Nálunk annak idején nem volt énektanár, sem rajztanár. Más random tanárok csináltattak velünk dolgokat a tanterv alapján éveken át, és én amúgy most 25 éves vagyok, tehát a nem annyira nagyon távoli múltról beszélek. De egy teljes összeomlás esetén én azt sem merném állítani, hogy bármiféle intézkedés lesz, azok alapján, ami most megy. A tanárkérdés problémája már sok éve megoldatlan, folyamatosan gyűrűződik, és válik egyre rosszabb helyzetűvé.
6/12 anonim 

válasza:

"Ha nem lesznek biológia, kémiatanàrok, akkor kikkel pótolják?"
Nálatok nyelvtantanárok sincsenek?...
7/12 anonim 

válasza:

6. Nyelvtanárokból is hiány van. Angolosból pláne.
8/12 A kérdező kommentje:
6-os! Nagyon viccike vagy. A többieknek köszönöm a válaszokat.
2022. okt. 7. 22:57
9/12 anonim 

válasza:

Alapvetően az is a tanárhiány oka, hogy a reáltárgyakat tanítani valójában csak a legjobb iskolákban van esély, a többieknek pedig olyan, mint a falra hányt borsó.
10/12 anonim 

válasza:

Átalakítják az oktatást: nem kell majd külön-külön fizikatanár is, földrajztanár is, biosztanár is meg kémiatanár is, hanem elég lesz csak egy, aki "természettudományt" fog tanítani (vagy valami ilyesmi - már évekkel ezelőtt szó volt erről).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!