Akik megbuknak általános iskolában azokkal mi lesz később?
Eléggé változó.
Nekem van olyan ismerősöm nem egy, akiből semmi nem lett, de a fordítottja is igaz.
Menő vállalkozás stb lett a vége.
Szar a mai oktatás, semmit nem lehet belőle leszűrni.
Nekem van egy ismerősöm, akinek saját szoftvercége van - még annakidején pótvizsgára készülésben segítettem neki nyelvtanból hetedikben. Ebben még azóta se lehet nagyon spíler, mert az álláshirdetésükben a tech stackek mellett az is meg volt jelölve, hogy az illetőnek jó legyen a helyesírása :)
De aki úgy bukik meg, hogy nincs meg a 8 osztálya, az elég gáz, mert akkor jogosítványa sem lehet. Ha meg nincs meg a tíz osztálya, akkor később sem tanulhat szakmát. Most mindenki tanulhat két szakmát ingyen, de a belépési feltétel az elvégzett 10 osztály. Tehát a magyartanárból meg a fényképészből lehet villanyszerelő, de akinek nincs még semmije, abból nem. (Elvileg ő is elvégezheti a hiányzó osztályokat, de annyira nem tömeges az igény, hogy induljon ilyen képzés.)
Volt egy nagyon jó barátom. Mindössze 9 éves volt mikor megismertem, én akkor voltam 13 éves, tehát kölykök voltunk. Már 9 évesen is érettebbnek tűnt, nem egy hülye gyereknek, jókat beszélgettünk mindig, egésznap írogattunk, sok terve volt, stb. Ez tényleg hihetetlen egy 9 éves gyerektől, de így volt. Ezek ellenére 13 évesen, hetedikben megbukott matekból, és pótvizsgán sem engedték át. Évet kellett ismételnie, és kiderült, hogy diszkalkuliàs. Most az ország egyik legjobb technikumàban tanul. Hamarosan végez, jó eredményei vannak/csak felvan mentve matekból/. Felsőfokú nyelvvizsgàja van angolból, és elég jó tanuló, a szakmát pedig amit tanul azt kívülről fújja. Az a terve, hogy külföldön fog egyetemre menni, évek óta ezt hangoztatja, szóval biztos sikerülni fog neki.
Ennyit egy bukàsról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!