Fogorvosi karra kell a német nyelv mint hozott pont vagy érettségi?
Szerintem megéri rászánni pár percet, hogy elolvasd annak a szaknak a követelményeit felvin, ahova jelentkezel. Teljesen egyértelműen le van írva, hogy mi a kötelező és mire jár többletpont.
A német nyelvvel kapcsolatban gondolom a nyelvvizsgára kapható plusz pontokról van szó, ami jól jöhet, ha még nincs meg máshonnan a +100 pont (pl. két emelt érettségiből). Külön a német nyelvet biztos, hogy nem várják el egy fogorvosin.
Ez csak akkor igaz, ha jövőre felvételizel. 2024-től változik a rendszer, valószínűleg továbbra is biológiából és kémiából vagy fizikából kell érettségizni, de a többletpontok helyett intézményi pontok lesznek, amikről az egyetem dönt.
A SOTE ezt adta ki a 2024-től várható szabályokról:
A másik négy egyetem oldalán még nem találtam erről információt.
Nem tudja esetleg valaki ha már téma ez, hogy Németországban is hasonló a feltétel a fogorvosira? Emelt kémia biosszal és nyelvvizsgával be lehet kerülni, vagy számít az egész bizonyítvány?
Egyébként a felvit, eduline-t érdemes nézni kérdező ha hazai oktatásban gondolkodsz. Benne van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!