Ha 2 nyelvvizsgám van akkor kaphatok több pontot felvételinél?
Tanuljátok már meg használni a Felvit, légyszi:
Egyes vagyok, én úgy értettem a határt ebben az esetben, hogy hiába 2 nyelvvizsgája az nem 28 +28 pont, mert ha jòl látom nyelvtudásért nem jár több 40 pontnál.
Kivéve ha az egyik emelt érettségi (ami ugye ha beszámítanak akkor +50) és emellé a nyelvvizsga.
A jelenlegi rendszerben (ez fontos, mivel épp most akarják megvariálni) a következő a helyzet:
Legfeljebb 40 pontot lehet szerezni nyelvvizsgákért. Egy középfokú nyelvvizsga 28 pontot ér, egy felsőfokú 40-et. 2+ nyelvvizsga esetén így több pontot kapsz, de nem kétszer annyit, hiszen a max az 40.
Annyi, hogy egy nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontokat, vagyis ha te emeltet csinálsz egy nyelvből, akkor nem kapod meg az 50 pontot is, meg a nyelvvizsgáért járó 28/40 pontot is, csak az egyiket (a Felvi ki fogja számolni, és azt kapod meg, amelyikkel jobban jársz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!