Orvostanhallgatók! Hány éves a legidősebb csoporttársatok? Hanyad évesek vagytok?
44 éves. Számomra egyébként nagyon tiszteletre méltó, amit csinál, ahogy csinálja.
Régóta orvos szeretett volna lenni, de nem váltott azonnal. Korábban szociológusnak tanult, lehúzott majdnem 20 évet abban a szakmában.
Egyszer mesélte, hogy ő 4 évig tett félre azért, hogy el tudja magát tartani a teljes képzés alatt (a tandíj nem terheli, mert az előző rendszerben tanult utoljára egyetemen, így megvan az összes államilag támogatott féléve). Alkalmi munkát végez néha a szak mellett, így teljesen önálló maradt anyagilag. Értelemszerűen nem támogatják a szülei, érdekes is lenne.
A képzés negyedik évét kezdtük most (áok).
#4 Engem nem zavar, de azt meg kell érteni, hogy erre karriert nem lehet építeni. Tegyük fel csúszás nélkül végez az egyetemmel, leteszi a szakvizsgákat, stb. Akkor 65-67 évesen kezd el praktizálni, amikor mások már gyakorlatilag nyudíjba mennek. Még 10 év, hogy tapasztalt orvos legyen, már ott tartunk, hogy 75 éves. És valószínűleg sosem lesz igazán jó orvos, mert 60 éves kor fölött azért már más a szervezet, nem olyan, mint fiatalon, nehezebb minden, fáradékonyabb, stb.
Én szimplán nem tudom azt megérteni, aki 65 éves koráig bevállalja, hogy minimálbér alatti összegért kulizzon egyetemen, csakhogy orvoslást tanuljon, majd 20-30 év után (lásd átlagéletkor statisztikák) itthagyja az unokákat úgy, hogy gyakorlatilag az égvilágon semmit nem ért el szakmailag.
Nem mindenki akar karriert. Van, akinek már van és ez csak egy bakancslistás dolog.
Nekem 3 diplomám van és nem tervezek leállni a tanulással. Szeretnék még egyszer állatorvos is lenni. Leszarom, ha csak a saját kutyám érdekében leszek az, nekem is egy életem van, arra költöm a pénzem és azzal töltöm az időm, amivel akarom már. Van pár jó végzettségem, ez innentől nem élet vagy halál, hanem csak egy drága hobbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!