Érettségi szóbeli tételsort mikor teszik közzé?
Tiszta hülyének érzem már magam, de nem találom az őszi érettségire a szóbeli tételsorokat. A témakörök megvannak, de a pontos tételek nem. Létezik, hogy azokat még csak ezután publikálják? Ha igen, mikor? Vagy ennyire béna vagyok, hogy ott van valahol az oktatas.hu-n és/vagy az erettsegi.com-on, csak nem találom meg?
Tudom, hogy nevetséges kérdés, elnézést érte, de rég érettségiztem már, most csak szintemelőt készülök tenni. De nem lenne rossz tudni, hogy miből készüljek fel. A korábbi írásbeli feladatsorokat könnyen megtaláltam, azzal nincs gond.
Hát az elég szívás, ha tényleg így van.
Köszönöm.
(első vagyok)
Persze szívás, ha épp tanulsz, de ha belegondolsz, ez a dolog lényege. Ha megadnák a pontos tételt, elég lenne megtanulni kb. 30 oldalt, és mindenki ötöst kapna. Az a cél (főleg emelt szinten), hogy az érettségiző megmutassa, viszonylag átfogó tudással rendelkezik, és nem csak bemagolt néhány oldalt. Ezért van az, hogy néha belekérdeznek más, kapcsolódó témákba is. Egyébként annyira nem tágak a témakörök sem, hogy az érettségin meglepetések érjenek, ha rendesen kidolgozod őket.
Melyik tantárgyról van szó?
Magyar. És persze, van logika abban, amit mondasz, de mégis... Amikor én érettségiztem, tételsor volt az összes tantárgyból (a matek kivételével). Tudtuk, hogy mit kell megtanulni, de közel sem kapott mindenki ötöst mindenből. De elfogadom, hogy most így működnek a dolgok.
Köszönöm szépen a válaszaidat! (Ha nem mind a tiéd, akkor a többieknek is!)
Az elég szubjektív, hogy kinek mi a nehéz. De nyilván eleve 2 tantárgyról beszélünk, nem egyről, ez tény. Számomra nem tűnik megtanulhatatlannak (aztán majd kiderül), csak ezt nem értettem, hogy miért nem találom meg a tételeket. (Hiába, na, öreg vagyok, egészen más rendszerhez vagyok szokva.)
De így már világos.
Köszönöm, hogy segítettetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!