Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségi szóbeli tételsort...

Érettségi szóbeli tételsort mikor teszik közzé?

Figyelt kérdés

Tiszta hülyének érzem már magam, de nem találom az őszi érettségire a szóbeli tételsorokat. A témakörök megvannak, de a pontos tételek nem. Létezik, hogy azokat még csak ezután publikálják? Ha igen, mikor? Vagy ennyire béna vagyok, hogy ott van valahol az oktatas.hu-n és/vagy az erettsegi.com-on, csak nem találom meg?

Tudom, hogy nevetséges kérdés, elnézést érte, de rég érettségiztem már, most csak szintemelőt készülök tenni. De nem lenne rossz tudni, hogy miből készüljek fel. A korábbi írásbeli feladatsorokat könnyen megtaláltam, azzal nincs gond.

2022. szept. 4. 21:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem teszik közzé a konkrét tételeket, csak a témakörök kerülnek fel az OH oldalára.
2022. szept. 4. 22:10
 2/13 A kérdező kommentje:

Hát az elég szívás, ha tényleg így van.

Köszönöm.

2022. szept. 4. 23:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
az se mindegy hogy emelt vagy közép, mert emelten központi tételsorok vannak, közepen a te tanárod alakítja
2022. szept. 4. 23:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Emelt szint.
2022. szept. 4. 23:11
 5/13 A kérdező kommentje:
De amúgy nincs tanárom, rég nem járok már iskolába.
2022. szept. 4. 23:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

(első vagyok)

Persze szívás, ha épp tanulsz, de ha belegondolsz, ez a dolog lényege. Ha megadnák a pontos tételt, elég lenne megtanulni kb. 30 oldalt, és mindenki ötöst kapna. Az a cél (főleg emelt szinten), hogy az érettségiző megmutassa, viszonylag átfogó tudással rendelkezik, és nem csak bemagolt néhány oldalt. Ezért van az, hogy néha belekérdeznek más, kapcsolódó témákba is. Egyébként annyira nem tágak a témakörök sem, hogy az érettségin meglepetések érjenek, ha rendesen kidolgozod őket.

Melyik tantárgyról van szó?

2022. szept. 4. 23:24
 7/13 A kérdező kommentje:

Magyar. És persze, van logika abban, amit mondasz, de mégis... Amikor én érettségiztem, tételsor volt az összes tantárgyból (a matek kivételével). Tudtuk, hogy mit kell megtanulni, de közel sem kapott mindenki ötöst mindenből. De elfogadom, hogy most így működnek a dolgok.

Köszönöm szépen a válaszaidat! (Ha nem mind a tiéd, akkor a többieknek is!)

2022. szept. 4. 23:32
 8/13 anonim ***** válasza:
Emelt magyar pont az egyik legnehezebb érettségi. Hatalmas olvasottsàg kell hozzá, szubjektív stb. Ne várd, hogy neked pontosan elmondják mit tanulj meg, mert ha te ebből akarsz érettségizni (joggal elvárják) hogy te ezekről a dolgokról már sokat olvastál/tanultál. Pont a magyar emelt az, amin nem az van, hogy megtanulok egy tételsort és kész. (Az emelten mindig így működtek a dolgok.)
2022. szept. 5. 07:35
 9/13 A kérdező kommentje:

Az elég szubjektív, hogy kinek mi a nehéz. De nyilván eleve 2 tantárgyról beszélünk, nem egyről, ez tény. Számomra nem tűnik megtanulhatatlannak (aztán majd kiderül), csak ezt nem értettem, hogy miért nem találom meg a tételeket. (Hiába, na, öreg vagyok, egészen más rendszerhez vagyok szokva.)

De így már világos.

Köszönöm, hogy segítettetek!

2022. szept. 5. 08:16
 10/13 anonim ***** válasza:
A magyar kivétel, abból tételek vannak, nem témakörök, és már rég közzétették őket, mert az őszi tételek azonosak a tavasziakkal. Keresd az OH honlapján az aktuális vizsgaidőszak nyilvánosságra hozott anyagainál.
2022. szept. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!