Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimnázium vagy szakgimnázium?

Gimnázium vagy szakgimnázium?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyiket érdemesebb választani. Az én vélményem hogy ha utálod az iskolát, szeretnéd azt tanulni amit szeretnél, és gyorsan akarsz munkát, keresni, akkor a technikum a jó választás. Ha meg sokat akarsz keresni, akkor gimi után még mész egyetem, megtalán mesterképzés. Így több esélyed lesz egy adott munka pozicíon, mint pl azok akik technikumot végeztek. Ti mit gondoltok erről?

2022. aug. 14. 23:07
A kérdező szavazást indított:
Gimnázium
Technikum
23 szavazat
 1/9 A kérdező kommentje:
Evvel arra is akarok célozni, hogy a technikumban az adott szakon kívűl nem tanítanak olyan jól mást, mint pl gimiben, így nehezebb egyetemre menni.
2022. aug. 14. 23:10
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Annyira gyalázatosak a technikumok, hogy minden esetben gimnáziumot javaslok.
2022. aug. 14. 23:36
 3/9 Mr.Prime Minister válasza:
100%
Én annak idején azért választottam a technikumot, mert ott azon kívül, hogy érettségit szeretnél tenni, azon túl kapsz egy szakmát is, ami jól jöhet, ha esetleg időközben meggondolnád magad és mégsem mennél egyetemre. Másik érvem pedig, hogy én tudtam, hogy a gazdasági pálya iránt érdeklődöm és kívánok majd elhelyezkedni azon. Más kérdés, hogy most letudva a 9.osztályt, a közösséget rühellem mint egy darab végbélterméket, köszönhetően annak, hogy stílustalan, a élettelen szekáló f@szfejekből álló rühös, kétszínű banda az egész.
2022. aug. 14. 23:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Technikumba csak akkor menj ha 100%-ig biztos vagy abban hogy mi is akarsz lenni. Ezt 14-15 évesen kevesen tudják. Gimiből 18-19 évesen érettségivel bármilyen szakmára jelentkezhetsz. 2 év alatt szakmát kaphatsz.

Több probléma van a technikumokkal.

1. Nem a jövő agysebészei járnak oda. Így érdekes osztálytársaid is lehetnek.

2. Ha rájössz hogy nem neked való a választott szak akkor nehezen tudsz váltani. (Például ha egyvév után megutáltad az egészségügyi technikumot akkor nem tudsz átmenni gépészeti technikumba)

3. Nagyon kevés technikumban tanítanak második idegen nyelvet.

2022. aug. 15. 06:26
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

"Ha meg sokat akarsz keresni, akkor gimi után még mész egyetem, megtalán mesterképzés."

A diploma egyáltalán nem biztosíték a sok pénzre. Egy burkoló jobban keres, mint sok diplomás.

Aki képes rá, hogy bekerüljön egy gimibe, menjen oda, ma azt mondom (azzal együtt, hogy szakközépbe, tehát a szakgimi akkori megfelelőjébe jártam). Ott nívósabb a társaság azért (lásd: 3. válasz), és az 4-6-8 éven át nem mindegy. Ha meg mégsem akar majd egyetemre menni valaki, akkor is talál azért munkát sima érettségivel is, plusz elvégez valami szakképzést, ha többet akar keresni, vagy később mégis bevállalja az egyetemet, legalább egy alapszak erejéig.

2022. aug. 15. 07:52
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Ahogy a technikumokat elnézem, nem tudnám jól szívvel ajánlani, aki nem oda való, mert ugyebár, ha tudsz viselkedni, tanulsz is, akkor messze nem a technikumna van a helyed.
2022. aug. 15. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

A legjobb, ha gimibe mész és utána elvégzel egy szakmát. A közösség miatt mindenképp jobb a gimi.

Az egyetem viszont nem garancia a több fizetésre. Egy vízvezetékszerelő vagy fodrász is simán megkeres 400 felett havonta. Szóval ne a pénz alapján válaszd az egyetemet.

2022. aug. 15. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:
24%

18 éves korig fejlődőn a személységet lehetőleg és utána szakmát is tanulhatsz. Ne gondolt, hogy a technikumban képzés a kamaszodó gyerekeknek kövezetes döntéséből táplálkozik.

Simán van ilyen, hogy:

Anyám azt mondta legyek informatikus, mert sokat játszok és sokat keresnek. A szülőből kinéztem, hogy fiúból van úgyis eljárt.

Ez olyan, mintha sok tv nézés után legyél vágó.

2022. aug. 16. 20:21
 9/9 anonim ***** válasza:

"A szülőből kinéztem, hogy fiúból van úgyis eljárt."

Ezt a mondatot csak én nem értem?...

2022. aug. 16. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!