Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a teendő névváltoztatás eetén?

Mi a teendő névváltoztatás eetén?

Figyelt kérdés

Két hónapja megváltoztattam a nevemet, már az aktuális új nevemmel kapcsolatosan megvan az összes okmányom, minden el van intézve egy dolgot kivéve.

A szakmámon és az érettségimen még a régi nevem van, és ragaszkodom hozzá, hogy a bizonyítványaim is az új nevemmel legyen ellátva.

Ennek az intézkedésnek mi a pontos módja?

2022. aug. 3. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
A bizonyítványokat kiállító intézményekhez, iskolákhoz fordulj tanácsért, ha még létező intézmények, akkor úgy tudom, ők végzik a cserét. 5000 ft / bizonyítvány.
2022. aug. 3. 16:06
 2/4 anonim ***** válasza:
ilyen nincs. Én két éve dobtam el apám családnevét, az érettségit meg előtte levő bizonyítványokat nem cserélték akkor az, azt olyan néven végezted. Cserét csak lopás vagy rongálódás esetén lehet kérni, adatváltozás miatt nem. Hiába ragaszkodsz, nem fogják átírni. Azért kapsz névváltoztatási okiratot, hogy azt kell mellé csatolni és úgy érvényes. Zárójelben megjegyzem, bizonítványt akkor sem cserélnek, ha rossz adat kerül bele, abban az esetben is marad és csak adnak egy papírt, hogy ez meg ez így helyes. Tesómnak van ilyen bizonyítványa, összekevertek két hasonló nevű diákot és minden adat fel lett nekik cserélve, de nem kaptak újat így sem.
2022. aug. 4. 02:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Nemrég azt olvastam itt, hogy külföldön nem fogadják el a régi névvel szerzett bizonyítványokat hiába csatolod mellé a névváltoztatási papírt. Tehát le kell cserélniük kérésre.
2022. aug. 4. 14:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Utánajárok, de nekem két éve azt mondták, erre nincs lehetőség, illetve a felvinél is azt mondták, hogy a rendszerben benne van, milyen néven adtak ki a papírt és hogy azt nem lehet törölni. Bár én diplomás vagyok, nekem már az új vezetéknevemen van a nyelvvizsga és a diploma, így az érettségivel meg a többivel nem foglalkoztam, de ha lenne rá lehetőség, én is cseréltetném.
2022. aug. 6. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!