Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jövőre némettagozatos gimnáziu...

Jövőre némettagozatos gimnáziumba szeretnék felvételizni. Hogyan magyarázzam meg hogy kitűnő némettel a kezdő és nem a haladó tagozatra jelentkeztem?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy régen nem szerettem a német nyelvet és csak kényszerből tanultam. A számonkérésekre persze magoltam, de az a tudás utána gyorsan feledésbe is merült. Azonban az utóbbi időben nagyon megszerettem a nyelvet, de nincs minden a helyén.

Na, én most belegondoltam abba, hogyha majd eljutok a szóbeliig mit mondjak? (Szerintem erre tuti rá fognak kérdezni) Mert az igazság nem vetne rám túlságosan jó fényt...

(Igen, tudom, nyár van, még 5 hónap, meg amúgyis mit stresszelek ezen, főleg ilyen korán-na ezeket a mondatokat ismerem és ezek nem segítenek)

2022. aug. 3. 08:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi az első nyelv amit tanultál ? Német?

Én a haladóra jelentkeznék, a kezdőben az a tapasztalatom soha nem csinalnak semmi ertelmeset, ők általaban le vannak szarva (legalabb is nalunk le voltak, nyelvvizsgak se lettek). A haladó német meg nem volt nehéz, mert az osztalytarsaim se tudtak sokat. A tananyag amit ismertek a melleknevragozasnal megallt, es azt sem tudtak rendesen. Meg 1 mult időt, én meg mar ugy majdnem vegigertunk az osszes nyelvtannal ah altalanosban. Szoval az, hogy milyen képességű gyerekek lesznek a "haladoban" az attol fugg milyen tanaroktol jonnek. 1 ev alatt fekudj ra amennyire lehet potolj, de en ezert nem mennek kezdőre.

Szoval nem magyaraznek semmit, eleve nem oda jelentkeznek. De ha te mar ezt eldontotted akkor annyit mondanek, vannaj hianyossagaim és ugy gondolom kezdőkent jobban tudnám pótolni.

2022. aug. 3. 09:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is inkább a haladóra jelentkezz. Letölthetsz mindenféle segédanyagokat a netről, nézhetsz németül filmeket, olvashatsz könyveket. Az, hogy "nincs minden a helyén", attól nem kell pánikba esni, még bőven be tudod pótolni. Ami nincs a helyén, annak járj utána akár nyáron magadnak, ha valamilyen nyelvtani dologról van szó. Akár itt is kiírhatod a nyelvtanulás kategóriában. Ennyiből viszont nehéz megmondani, hogy mi az ábra. Valószínűleg arra semmi szükséged nincs, hogy a névelőket tanuld újra. A kezdőben félő, hogy mire eljuttok a te szintedre, addigra elfelejtesz sok mindent. Inkább legyen kihívás a haladóban, azzal tudsz fejlődni. De még bőven van időd bepótolni a kételyeidet. Ha mégis oda akarsz jelentkezni, akkor elég annyit mondani, amit első írt, hogy szeretnéd pótolni a hiányosságaidat, vagy azt is elég, hogy úgy érzed nem ártana egy ismétlés. Magadtól nem kell mondani, aztán vagy rákérdeznek vagy nem. De én is tudom, hogy a kezdő szintű nyelvcsoportoknál mindig vacakabb a tanár és a haladás is, viszont nálunk amúgy szintfelmérőt kellett írni év elején, és aszerint sorolták be az osztályt, nem kizárt, hogy nálatok is így lesz majd a végén, de persze nem biztos.
2022. aug. 3. 12:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem lehetsz annyira rossz németből, csak egy-két hiányosságod van.

Inkább haladóra jelentkezz.

Egyrészt azért, mert a szóbeliig bőven tudsz még németezni, ezeket a hiányosságokat be tudod pótolni, akár nettel, akár tanárral.

Másrészt pedig azért, mert a haladó csoportban jobban tudsz fejlődni, érettségiig is sokkal jobban megtanulsz németül, mint a kezdőben.

2022. aug. 3. 15:07
 4/4 anonim ***** válasza:

A szóbeli német nyelvi szóbeli beszélgetést jelent a kiszemelt suliban vagy csak általános szóbeli beszélgetést magyarul? Ha nem tartanak nyelvi szóbelit, akkor nem az a fő szempont nekik, hogy mennyire tudsz németül. A bizonyítványból kiderül hány éve tanulod a nyelvet. Ha felvesznek, akkor majd szintfelmérő alapján a megfelelő csoportba sorolnak.

Ha tartanak német szóbelit, akkor adnék egy esélyt és kipróbálnám, hogy megfelelnék -e a bemeneteli szintnek. Ha nem, akkor marad a kezdő csoport. Ha két különböző tagozatról van szó, akkor a jelentkezési lapon megjelölheted mindkettőt. Haladót előrébb rangsorolnám, mert szerintem is jobban járnál vele.

2022. aug. 3. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!