Ha levelezőire megyek mentőtisztnek, akkor első évben már eltudok menni mentőzni?
Igen, gondolom bizonyos képzések után lehetséges... előtte hogy képzeled? Beülsz egy mentőbe, és majd te egyből mentőst játszol?
Itt is lehet olvasni hogy először szakmai vizsgát tettek, és utána kezdhetnek el egyetem közben mentőápolóként dolgozni.
Istenem gyere le.
Lehet néha jeletkezni az Omszhoz "gyorstalpaló" képzésre, ha sikeres vizsgát teszel, mehetsz a gamberjáratra (csövesekhez, nagyon enyhe rosszulléthez - pl 1 hete szédül, mert front van, és hasonló hülyeségek). Néha bele lehet futni komolyabb dolgokba, de akkor kénytelen vagy segélykocsit hívni, mert a kompetenciád kimerül az oxigénadásban, BLS-ben (vénát sem szúrhatsz, talán vércukrot mérhetsz). Ja, és a vitális oaramétereket is leírogatod - pulzusszám, vérnyomás, légzésszám. Aztán beviszed a területi SBO-ra, vagy máshova. Szerintem arra jó, hogy megtanulj a betegekkel kommunikalni, megtapasztalod, milyen "egyedül" dolgozni, referálni, láthatod az egészségügyet belülről. Viszont vállalni kell, hogy X éven belül szerzel mentőápolói vegzettséget, vagy a tisztit, úgyhogy mérlegelj.
Én azt javaslom neked, hogy jelentkezz SBO-ra részmunkaidőben segédápolónak, 100x több dolgot tanulhatsz meg, sokrétűbb. Az ott tanultakat pedig nagyon jól tudnád hasznosítani mentőtisztként, főleg, hogy a kórházi gyakorlatokon kb semmit nem tanítanak. Tisztin pedig szekundáltok majd, lesz esetkocsis gyakorlat is, ott vannak izgalmas esetek már, és talan azt is le lehetne beszélni, hogy tudj menni szekundálni néha pluszban, de akkor esetkocsira kell ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!