Melyiket választanátok? Széchenyi Egyetem Mérnökinformatikus vagy ELTE Programtervező informatikus?
Alapból programozást szeretnék tanulni viszont az ELTE elvileg nem ad érdemi tudást a programozáshoz hanem inkább matekszak. A Széchenyinél pedig a mérnökinfó miatt a fizika zavarna inkább.
Ti mit választanátok az én helyemben? Illetve akik ide járnak. Vélemény?
Illetve még annyi hogy mivel inkább az ELTE-ről tudok sok dolgot, valaki tudna mesélni a Széchenyi részéről?
Milyen a programozás?
Fizika részéről mit tudtok mondani?
Megéri ide menni?
A legfontosabb dolog nincs leírva... milyen irányba akarsz nyitni?
A proginfó nem hiába matekos... mert ha mesterséges intelligenciával, machine learninggel, és olyan programozással akarsz foglalkozni ahol nem csak a 4 aritmetikai műveletet használják, akkor az a legjobb választás.
Ha pedig inkább a robotika és hasonlók érdekelnek, akkor mérnökinfó.
Legfőképpen programozás érdekel. Szoftveres dolog.
Nyilvánvalóan az ELTE konkrétan erre áll rá. Nem veletlenül ez a szak neve gondolom.
Viszont ha Győr is képes hasonló tudást adni akkor inkább oda mennék (egyes tényezők miatt)
Ránéztem a mintatantervre is. ( [link]
Sajnos annyira nem értek az egyetem működéséhez így csak részben vettem le a dolgokat.
Szerintem teljesen korrekt. Úgy is azonosak a mérnökinfós képzések az egész országban, egyedül a számonkérés az, ami különbözik.
Nyugodtan menj csak oda.
Az hogy mennyire jó szakember leszel, meg a szorgalmadon múlik.
Sok sikert!
Szegeden is van programtervező informatikus, az miért nem jó?
Engem mindig is a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás érdekelt, így nem kérdés, hogy én melyiket választanám: a sima matek szakot vagy a programtervező informatikust.
A mérnökinformatikus szak létének nem sok értelmét látom. Ha a hardver érdekelne, elmennék inkább villamosmérnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!