Miért mutat ilyen kevés pontot a felvi?
Jövőre mennék egyetemre. Maradok a technikusin 1 évre, érettségim megvan.
11.-ben és 12.-ben 5-s tanuló voltam.
Angol: 5,5
Nyelvtan: 5,5
Irodalom: 5,5
Matek: 3, 4
Történelem: 5,5
Fizika: 3 (12.-ben nem volt), 10. óta más természettudományos tantárgyaim sincsenek. Ide nem tudom mit kéne.
Érettségi eredményeim:
Magyar: 84%
Matek: 52%
Történelem: 85%
Angol: 90%
Gépgyártás technológiai ismeretek (emelt): 62%
Van nyelvvizsgám
Mégis azt írja, hogy 356 pontom van. Amikor nálam rosszabb tanulókkal beszélek erről, akiknél nekem jobb jegyeim voltak meg az érettségim is jobb volt, akkor ilyen 380-akat mondanak.
Én csesztem el valamit, vagy ők nem mondanak igazat?
A természettudományos tárgyhoz bármelyik jó, amit 2 évig tanultál. Ha pl 9-10ben ötös voltál kémiából, írd azt.
Nem mindegy, melyik tantárgyakat számolja a felvi, ez szakfüggő. Mire jelentkeznél?
Gépészmérnök. Megvan az emelt ami kell oda.
Idén 320 volt a ponthatár
Mert elég rosszak lettek az eredményeid, amiket a gépészmérnöki szakon legnagyobb súllyal figyelembe vesznek (matek, gépészet érettségi).
Ha valaki ugyanezekkel az eredményekkel nem 52 hanem 72%-os érettségit ír (ami még mindig nem kiemelkedően jó eredmény egy középszintű matek érettségin), máris 380 pont körül jár.
Az eredményeid alapján mindenképpen jó lenne ráfeküdnöd egy kicsit a matekra, mert így (bármelyik egyetemre mész is) nem lesz könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!