Egyetemen a gyakorlati órák hogy néznek ki? Illetve hány percesek?
Ez eléggé szakfüggő.
Jellemzően 90 percesek.
Nálunk minden óra 75 perces, néha van amelyik tantárgyból dupla óra van, és akkor ott 75 perc óra - 15 perc szünet - 75 perc óra újra.
De amúgy meg hogy miképp néznek ki a gyakorlati órák... attól függ. Nálunk volt olyan gyakorlati óra, ahol például volt csoportmunka, különböző feladatok, meg ilyesmi, viszont olyan gyakorlati óra is volt nekem, ahol semmi aktivitás nincs igazából, hanem csak beülsz és ott vagy. Szóval a gyakorlati óra sem egy olyan nagy dolog. De nyilván szakfüggő. Meg aztán írtam, hogy 75 percesek nálunk az órák, de tudom, hogy sok helyen 90 percesek. Szóval igazából ahány hely..
#4-es vagyok.
Na, nem úgy akartam befejezni a kommentem.
Szóval ahány hely, annyiféle változat lehet, szakfüggő, de adott egyetemfüggő is.
Ha gazdaságinformatikus szak érdekelne főleg, akkor így nézett ki nekem, most végeztem én is ezen a szakon.
A gazdasági tárgyak (kivétel nélkül) nálunk 90 percesek voltak (gyakorlat és elméleti óra is)
Az "informatikai" órák pedig változóak, a gyakorlati órák főleg 45 és 90 percesek voltak, míg az elméleti órák 90 percesek (de akadtak hosszabb órák is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!