Tényleg ennyire ciki vagyok?Olyan szakra szeretnék menni ahol 280 körüli a ponthatár és annyira rossz lett az érettségim, hogy a minimum sincs meg.
Nem emelteztem és így 3 középpel összesen 235 pontom van. 2,2,3,3,4 érettségik.
Illetve van egy szakirányú ötös Okj-m, de ilyenkor fölösleges ha jól tudom? Mert ha nincs meg a minimum nem adnak többletet?
Nincs veszve semmi, újra kell érettségizni emelt szinten. Hasonló jegyekkel mentem, annyi volt a különbség hogy 1 db kettesem volt (az év végi jegyeim pedig szintén katasztrófálisak voltak).
Érettségi után nappalin egy emelt szintű OKJ-t jó eredménnyel leraktam, valamit tanulás nélkül egy sima és egy szakmai angol középfokú nyelvvizsgát közel 100%-ra, annak ellenére hogy általánostól kezdve mindig épphogykettes-hármas voltam belőle. Majd egyetemi felvételi miatt egy emelt angol érettségit szintén bőven ötösre, szintén tanulás nélkül.
Tehát nem feltétlenül az egyénnel van probléma, lehet ezer más oka a rossz teljesítménynek. Engem is elítéltek a rossz eredmények miatt, de mégis felvettek az ország egyik legjobb egyetemére, és eddig semmi gondom mert nagyrészt végre olyat tanulok ami érdekel, nem olyat amit rámerőltetnek.
Ezért érdemes olyan szakot választani ami érdekel, így nem lesz annyira nehéz elvégezni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!