Hogy végezzem el ezt a mesterszakot?
a kriminológia mesterképzés 2 éves, azaz 4 féléves.
nekem már csak 1 évem, azaz 2 félévem támogatott.
de szociológia mesterdiplomával mennék rá.
a szociológia BA-t legelső helyen számítják be kriminológia MA-ra, nem tudom, hogy a szociológia MA többet nyom-e a latba, és rövidíthető-e a képzési idő. ezt majd meg kell TO-n érdeklődnöm.
vagy kapok-e kedvezményt újabb támogatott félévekre (fogyatékossággal élek, amit a törvény szerint beszámítanak, és legfeljebb újabb 4 félévet még kaphatok).
vagy próbáljak meg tanulmányi szerződést kötni egy munkaadóval? de nyilván ahhoz olyan munkahely kell, ahol majd később kriminológusként (is) dolgozhatok.
tippek?
vagy kapok-e kedvezményt újabb támogatott félévekre (fogyatékossággal élek, amit a törvény szerint beszámítanak, és legfeljebb újabb 4 félévet még kaphatok).
ez lenne a legoptimálisabb!
Nem hallottam még olyanról, akinek akármi miatt adnak extra féléveket...
Egy dolgot tehetsz, hogy abba az egy állami évbe bezsúfolsz annyi tárgyat, amennyit csak fel tudsz venni a képzésen, így kreditarányosan a második év már olcsóbb lesz.
5
akkor olvasd el a felsőoktatási törvényt, többek között autizmus-spektrumtzavarban szenvedőknek plusz 4 félév jár törvényesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!