Szerintem meg nem fog belehalni senki ezekbe a jegyekbe. A gyereked érdemjegyei igenis jók, és ezért dicséretet érdemel. Fejezd ki, hogy büszke vagy rá, és ennyi. Ez nagyobb motiváció, mint az, hogy egy pár darab négyes miatt lehordod, meg ba sztatod. Igenis egy átlagos általános iskolai gyereknek manapság szívás az iskola. 6-7 óra naponta, délután négyig tanszoba, ha van egyéb foglalkozás/edzés, zenesuli/ még foglalkozzon azzal is, meg még utazzon haza ha vidéki és még tanuljon is. Másnap ugyanez. És hol van akkor az, hogy élvezze azt, hogy gyerek, és játszon, társaságban legyen, stb? Sehol. Én nagyon sajnálom, hogy ilyen elcseszett szar az egész oktatás. Hidd el, lehet a gyerekedből még simán orvos is, ügyvéd is, attól hogy lesz 2-3 darab négyese félévkor/év végén. Nem ezen múlik.
2022. júl. 18. 19:53
4/14 anonim válasza:
Igen, jó jegyek. persze majd sok múlik a jövő félévi eredményein és a középiskolai felvételin is.
2022. júl. 18. 20:44
5/14 anonim válasza:
Nagyon gaz.. marmint az, hogy itt ezt megkerdezed. Olyan jegyet kap az iskolaban amilyet megkeres maganak. Nem kell otosnek meg negyesnek lenni.. csak lehet. Nem nekunk kell, hogy eleg legyen. Aki erre azt mondja, hogy lehetne jobb is meg keves meg ilyenek az megis mit akar? Lehetne jobb is ja.. maximum itt-ott 1 jeggyel, de rosszabb is lehetne sok helyen 4gyel is. Talan pont annak nem megy a realis gondolkodas (amit az iskola tanitott) aki ezt gyengenek allitja be..
2022. júl. 18. 20:48
6/14 anonim válasza:
Az ilyen kérdések célja általában az, hogy az említett gyereket dicsérjük az egekig, merthogy milyen okos, jaj, el kell ájulni tőle. A kérdező is tisztában van azzal, hogy ezen az eredményen semmi szégyellnivaló sincs, sőt, egyes iskolákban osztályelső lehetne valaki ilyen bizonyítvánnyal. Ahova én jártam általános iskolába, a legtöbb diáknak 4,5-4,6 között mozgott az átlaga, tehát számomra ez átlagos teljesítmény. Azonban az átlagos nem jelent egyet azzal, hogy rossz. Ha jövőre is tartja ezt a szintet, illetve a felvételin is jól teljesít, simán be fog kerülni egy jobb gimnáziumba vagy szakgimnáziumba a szóban forgó gyerek. Első válaszoló voltam.
2022. júl. 18. 20:58
7/14 anonim válasza:
Lehetne jobb is, de erre is büszke lehet/lehetsz.
2022. júl. 18. 22:34
8/14 anonim válasza:
Nem tartalak egy túl jó szülőnek. Bár kitudja. Nem írtad le azt, hogy miért lennének rosszak/jók ezek a jegyek... Egyébként viszonylag jó jegyek. Ha szakképzőben szeretne majd menni, akkor nem kell aggódnia. De ha technikumba, akkor húzzon bele. Oda a legjobbak kellenek.
2022. júl. 19. 05:16
9/14 anonim válasza:
Szerintem ezek nagyon jó jegyek. Én örültem volna anno ilyen eredményeknek, csak sajna nem voltam sosem éltanuló (bár rossz sem, de egyszer voltam kitűnő csak, egyszer jeles életemben bizonyítvány terén).
És középiskolai felvételinél nagyban számít hova tervez menni, ha ezért lett a kérdés. Van olyan gimi ahova bármilyen jeggyel felvesznek, van olyan ahova a szín5 sem elég. Nyílt napokon utánajárni ezeknek érdemes:)
2022. júl. 19. 08:41
10/14 anonim válasza:
Attól függ hogy milyen általános iskolába vagy kisgimibe jársz. A nyelv szerintem aggasztó. Általánosban négyesnek lenni nyelvből azt jelenti, hogy alig tanulsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!