Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ELTE környezettan szakára...

Az ELTE környezettan szakára nehéz bejutni? :| Aki oda jár annak h tetszik? : )

Figyelt kérdés
Nagy dillemába vagyok mert igaz h közgáz középsuliba járok de mégis érdekel a biosz..nagyon is :) és azon gondolkodok h jó lenne bioszból érettségizni és ilyen irányba továbbtanulni de sajna csak heti 2 órába tanulom :S (amúgy 7.oszt. óta mindig színötös voltam biológiából :) ) Szerintetek megpróbáltam? vagy maradjak üzleti gazdaságtan szakon? (csak ezzel az a baj h: 1 nem köt le és nem is érdekel ..megtanulni megtanulom de vhogy nem megy... meg úgy közgazdászból meg annyi van h el sem tudnék vele helyezkedni:S) KÖszii előre a válaszokat :)
2010. szept. 21. 15:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
En TTK-s vagyok, de mas szakon. Akit onnan ismerek, az nagyon elvezi. Mindenbol tanulnak egy kicsit, ami van a ttk-n, biosz, matek, foci...Csak a mesterkepzese eleg necces, mert nem lehet vele nagyon elhelyezkedni a tanari palyan kivul.
2010. szept. 21. 16:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Szóval nem érdemes oda jelentkezni mert nem lehet vele elhelyezkedni?:( :S:S:S:O Akkor mien szak?xD komolyan xD ... tök szar h itt vagyok 16 éves és azt se tudom mit akarok csinálni a jövőben :S :(
2010. szept. 21. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Elso vagyok.

Ha nagyon akarod, ez az almod, akkor ne mondj le rola.

En csak azt mondtam, h nehez elheyezkedni, mivel mesterkepzesben olyan szakok vannak, hogy: meteorologus, geologus, geofizikus...ezek, ugye nem a legkeresettebbek.

www.felvi.hu oldalon nezd meg a szakleirasokat, hatha talalsz magadnak valami mast is.(:

2010. szept. 21. 18:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

meteorologus, geologus, geofizikus... MSc ha jól tudom inkább a földtudományi alapszakhoz kötődik...

Menj BME-re környezetmérnöknek, egy mérnökivel többre mész, pláne ha van mellé közgáz képesítésed is.

2010. szept. 21. 18:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, h igazad van kedves masodik, amiota ELTE-s vagyok megtanultam, h nem lehet hinni egy masik ELTE-snek(:

De utana neztem, es bamasolom, amit a szakrol talaltam:

Környezettan alapszak

Szak neve

Környezettan alapszak

Képzési forma

BSc-szintű alapképzés, nappali tagozat

Képzési idő

A képzés időbeli egysége a szemeszter (félév). A szemeszterek során a tananyag elsajátítását a kreditek megszerzése jelzi. A képzés során 180 kredit megszerzése szükséges. Az egyes kreditek egymásra épülnek, megszerzésük optimális időtartama 6 szemeszter, azaz 3 tanulmányi év, amitől el lehet térni. Egy szemeszter 15 hét szorgalmi időszakból és 6 hét vizsgaidőszakból áll. Az átlagos heti óraterhelés a szorgalmi időszakokban 27-28 óra.

A képzés célja

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése alapfokú környezettani szakember, környezettudós, környezetvizsgáló, környezeti szakember

Az ideális jelentkező

Azok a diákok tudják a szak követelményeit könnyen teljesíteni, akik szeretik a természetet, érzik a társadalom felelősségét a környezet átalakításában, kedvet éreznek a környezeti folyamatok megismerésére, szívesen elgondolkoznak környezeti problémákon. Előny a középfokú általános természetismereti tudás középiskolai megszerzése. Azok az ideális jelentkezők, akik nem riadnak vissza természet közelségétől, terepgyakorlatoktól, kirándulásoktól, azok szépségét szeretik és szeretnék még jobban megismerni.

Főbb tárgyak

A törzsképzés legfontosabb tárgyai a következők alapozó tárgyak (bevezetés a kémiába, bevezetés a biológiába, bevezetés a fizikába, bevezetés a földtudományba), kőzettan, természetföldrajz, hidrobiológia, hidrogeológia, informatika, környezetfizika, környezetkémia, ökológia, ásványtan, meteorológia, tájvédelem, környezetvédelem, környezeti technológiák, környezetgazdálkodás.

Szakirányok és specializációk

A környezettan alapszak felkészít a munkaerőpiaci elhelyezkedésre, és ezen kívül többfajta mesterképzés későbbi felvételét alapozza meg a szakirányok 3. szemesztertől kezdődő lehetőségével. A hallgatóknak egy szakirányt kell kiválasztani, amely területen az általános környezettudományos képzésüket elmélyítik. Négy szakirány felvétele lehetséges: környezetkutató, geofizikus, meteorológus, geológus és környezettan-* tanár.

Továbbtanulási lehetőségek, mesterképzés

A környezetkutató szakirány elsősorban környezetkutató szakembereket képez. Ezt elvégezve a munkaerőpiacon vagy továbbtanulva a környezettudományi mesterképzésben lehet elhelyezkedni. A geológus, meteorológus és a geofizikus szakirányok elvégzésével a mesterképzésben induló azonos nevű képzési formákban lehet továbbtanulni. A környezettan-* tanári szakirányt választhatják azok, akik tanári diplomára pályáznak, amit a mesterképzés során lehet elérni. Ez a szakirány tartalmaz egy 10 kredites pedagógia modult, és a másik tárgy 50 kredites modulját. Azt, hogy melyik lesz a másik tárgy, az ELTE kínálatából lehet kiválasztani.

2010. szept. 21. 18:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Ááh :D BME-re akk se jutnék be ha éjjel nappal megállás nélkül tanulnék:S Amúgy azt hogy értetted h menjek környezet mérnöknek és közgáz izénak is?xD egyszerre azt nnehéz lenne xD // Köszönööm a válaszokat : )
2010. szept. 22. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értettem, hogy közgáz izé már akkor is leszel, ha befejezed a sulid, nem? Lesz róla egy középfokú papírod, gondolom.

Elsőnek meg bocs.

2010. szept. 23. 10:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem, nem lesz semmiféle ilyen papírom csak "közgáz alapismereteim" lesznek semmi más :S....max ha ott maradnék 2 éves továbbképzésen(számviteli szakügyintézőnek) akk kapnék OKJ-s papírt : )
2010. szept. 23. 16:00
 9/9 Rékaf. válasza:
Szia, tudom, valószínüleg már rég dolgozol. aki szeretne környezetttan szakra menni, és ezt olvassa, én oda járk, és szerintem megéri, manapság már sokkal több lehetőség van mint 15 évvel ezelőtt
jan. 13. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!