Mibol lenne erdemes javitanom?
Gap yearen vagyok erettsegi utan, szoval nem adtam meg be sehova sem a jelentkezesemet. Az eredmenyeim:
- angol emelt: 88% (5)
- magyar kozep: 93% (5)
- tori kozep 71% (4)
- biologia kozep 43% (3)
- foldrajz kozep 70% (4)
+ 1 angol C1, de nyilvan ez nem jelent elonyt
Matekbol nem erettsegiztem.
Ha a jogi kar lenne a cel (ME v. Karoli), akkor szerintetek mibol kene javitanom? Csinaljak tori es magyar emeltet? Vagy eleg lenne csak a tori?
"Matekbol nem erettsegiztem."
Fel vagy mentve belőle, így anélkül is megkaptad az érettségit? Vagy ezt hogy kell érteni?
Hát jogra muszáj töri emeltet tenni, tehát az alap, hogy javítanod kell. Az angol emelted jó mellé, az rendben van. Ha dupláznál:
(Töri eredménye+ angol eredménye)*2+100
Ugye neked az angol 88, tehát kb 87%ra jó lenne megírni a töri emeltet, hogy biztos legyen a bejutásod.
A többivel ne foglalkozz.
4:
A felvi ezt írja:
Az alábbi érettségi tárgyak közül legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.
történelem
közép v. emelt szintű érettségi
és
angol
közép v. emelt szintű érettségi
Tehát akár maradhat is a közép töri, ha azt kijavítja nagyon jóra, és van mellett más pluszpont.
De akár emelt törit is lerakhatja, a kérdés, hogy a plusz pont többlet mennyiben ellensúlyozza az emelt "rosszabb eredményét". Pl. nem nehéz közép törit 95%+-ra összehozni, míg egy emelt törit kevésbé. De ezt a kérdezőnek kell számolgatnia.
A jogtudománynak van egy sajátos logikája, amit meg kell érteni, ehhez a törinek nem sok köze van, még az elsőéves jogtöri tárgyakhoz sem ad semmit.
Szerintem sokkal közelebb van a matekhoz, mint a törihez. De igen, sok mindent meg kell jegyezni, bár az csak az egyik láb, a másiknál az összefüggések, és a megértés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!