Szeptemberben megyek 11-be és már számtalanszor tapasztaltam, hogy nem merek kilépni a megszokott "mókuskerékből". Mit tegyek?
Nekem is ilyen problémám volt általánosban és gimiben is. Egyetem második évére kinőttem, most már sokkal jobban érzem magam. Azt ajánlom, hogy nagyon próbálj tenni érte, hogy megváltozz, mert sokkal jobb lesz utána. Most nyáron bőven van időd magaddal foglalkozni. Olvass ilyen témában könyveket, nézz youtubeon a szorongásról és önfejlesztésről videókat. Pszichológushoz is elmehetsz, de az is segíthet, ha leülsz beszélgetni erről a szüleiddel, barátaiddal, tök mindegy.
Leginkább azt nehéz megérteni, hogy nem vagy fura. Senki sem figyeli, hogy épp mondtál valami hülyeséget, összeakadt a nyelved vagy furcsa robotos volt egy mozdulat. Ha meg mégis figyeli elfelejti gyorsan. Ha belegondolsz a te fejed se azzal van tele, hogy tavaly októberbe a Gézuka orraesett.
Konkrét könyveket, videókat nem tudok ajánlani, rengeteg van. Néztem én is pár videót, de nem is tudom segített-e, viszont motiváltabb lettem tőle. Nekem ami leginkább segített az, hogy gondolkodtam és "megbeszéltem" magammal. Amikor elkezdtem kattogni, hogy úr isten hülyeséget mondtam és ez milyen kínos akkor direkt inkabb próbáktam másra gondolni. Esetleg még írd le a gondolataidat, ha épp szorongsz és elemezd ki, hogy miért és majd észre veszed, hogy butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!