Ugye ha az érettségi jól sikerült, lett +50 pont az emeltemre és okj bizonyítvány ponttal 294 pontom van akkor bejuthatok egyetemre?
A szakra amire jelentkeztem 280 pont kell, de valamit hallottam hogy ez nem elég rá.
A felvin egyébként már ki is hozta hogy 294 pontom van.
Számold már ki ember 😂 egy közép 4-es es egy emelt négyes + nyelvvizsga/szakma ennyi pont.. Tavaly a Semmelweis dietetika is 280 pont. Oda egyébként is 320 pontom van, egy szakma miatt.
Majd akkor jelentkezek utoljára orvosira és akkor 294 pont kell bejutni? Senki nem válaszolt az eredeti kérdésre.
Kérdező! Mi a fenét nézel?
Kar betűkódja Képzési szint Munkarend Fin. forma Szak Ponthatár
SE-ETK A N A ápolás és betegellátás [dietetikus] 405
SE-ETK A N K ápolás és betegellátás [dietetikus] 405
SE-ETK A L A ápolás és betegellátás [dietetikus] 408
SE-ETK A L K ápolás és betegellátás [dietetikus] 408
"Majd akkor jelentkezek utoljára orvosira és akkor 294 pont kell bejutni?"
Tessék? Ezt kifejtenéd?
Az idei ponthatárokat továbbra se tudja senki.
Nézd meg, hanyan jelentkeztek tavaly, hanyan idén, ha kb. ugyanannyian, akkor borítékolható, hogy sajnos esélyed sincs 320 ponttal a dietetikára. Ha jóval kevesebben, akkor lenne esély akár a 320-ra is, de még úgy is nagyon necces.
A minimum ponthatár alapképzésre 280. Nagyon sok szakra évek óta a ponthatár (néhány infó, kémia/biosz pár egyetemen, SOTE egészségügyi kar, tanári), tehát valószínűleg idén is így lesz.
Ha a ponthatár 280 akkor a tiédnek elégnek kell lennie. Nincs olyan, hogy kiírják hogy 280 és 281-el nem vesznek fel :)
Nekem BTK-ra 380 pontom van mert dupláztam, de most megyek át SOTE-ra ahol nem számítanak azok a tantárgyak és azt hiszem 300 körül ér ott a pontom, én nem parázom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!