Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan kell elképzelni egy...

Hogyan kell elképzelni egy motivációs beszélgetést mesterképzésre való felvételikor?

Figyelt kérdés
Ahová jelentkezem nem írtak bővebb információt ezzel kapcsolatban, hogy mit várnak el, esetlegesen miből kellene készülni. Hallottam olyat, hogy nem adnak meg semmit, és mégis rendes vizsga jellegű,nem beszélgetés. Általánosságban véve hogyan érdemes készülni, miket kérdezhetnek?

2022. jún. 23. 23:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Írhattad volna, hova jelentkezel. Én idén több helyre jelentkeztem, mind gazdasági képzés volt, kivéve az NKE -t. Íme:

Corvinus: miért oda, miért erre a szakra mennék, mit tanultam eddig, miből írtam a szakdolgozatomat, néhány olyan kérdés, amik kapcsolódnak a szakhoz, de józan ésszel és némi alap érdeklődéssel (hírolvasás) meg lehetett válaszolni.

BME: ugyanazok a személyes kérdések + logikus gondolkodást igénylő kérdések, hogyan látom a terület jövőjét, mi a célom a szakkal.

NKE: kizárólag a személyes kör, semmi szakmai. 3,5 percig tartott.

MATE: Személyes kérdések, munkatapasztalat (ez levelező szak), hogyan látom a területen a jelenlegi trendeket.

Tl, dr ha nincs felkészülési anyag, akkor legyél tisztában a céljaiddal + a szakot érintő fontosabb kérdésekkel, trendekkel, ezzel már nagyon nem nyúlhatsz mellé.

2022. jún. 24. 07:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Engem a szakkal kapcsolatos terveimről kérdeztek, illetve olyan szakmai dolgokról amikről az előzetes tanulmányaim alapján és józan ésszel simán tudtam véleményt mondani. Inkább állásinterjú, mint vizsga hangulata van. Nem kell aggódni miatta.
2022. jún. 24. 09:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen az kimaradt, hogy mate emberi erőforrás tanácsadó mesterképzés.
2022. jún. 24. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!