Hogyan kell elképzelni egy motivációs beszélgetést mesterképzésre való felvételikor?
Írhattad volna, hova jelentkezel. Én idén több helyre jelentkeztem, mind gazdasági képzés volt, kivéve az NKE -t. Íme:
Corvinus: miért oda, miért erre a szakra mennék, mit tanultam eddig, miből írtam a szakdolgozatomat, néhány olyan kérdés, amik kapcsolódnak a szakhoz, de józan ésszel és némi alap érdeklődéssel (hírolvasás) meg lehetett válaszolni.
BME: ugyanazok a személyes kérdések + logikus gondolkodást igénylő kérdések, hogyan látom a terület jövőjét, mi a célom a szakkal.
NKE: kizárólag a személyes kör, semmi szakmai. 3,5 percig tartott.
MATE: Személyes kérdések, munkatapasztalat (ez levelező szak), hogyan látom a területen a jelenlegi trendeket.
Tl, dr ha nincs felkészülési anyag, akkor legyél tisztában a céljaiddal + a szakot érintő fontosabb kérdésekkel, trendekkel, ezzel már nagyon nem nyúlhatsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!