Milyen volt a régi egyetemi rendszer?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy hosszabbak voltak a képzések, nem volt külön bsc+msc. De a felvételi, pontszámítás,stb hogy működtek? Valami oldalon nincsenek esetleg fent ilyen jellegű infók? (ami a felvihez hasonló?)2022. jún. 23. 16:40
1/4 anonim válasza:
Felvételi vizsgák voltak. Az összpontszámot a középiskolából vitt érettségi jegyek és a felvételi írásbeli és szóbeli eredménye szabta meg. Max. pontszám 20 volt. Fizikai dolgozó gyereke kapott pluszpontot.-----1977-ben érettségiztem.
2/4 anonim válasza:
1997-ben kezdtem. Volt főiskolai és egyetemi szint. Egyben kellett elvégezni az egész szakot.
120 pontos volt a felvételi. Középiskola 3-4 osztály jegyei 60 + felvételi 60 pont.
Akkoriban könyvként lehet megvásárolni a Felsőoktatási felvételi tájékoztatót. Benne volt minden szak, a felvételi követelmények és a pontszámítási szabályok.
Próbálj meg beszerezni egy ilyet. Biztosan megvan valakinek. Esetleg könyvtárban...
4/4 anonim válasza:
Papám még a 70-és években diplomázott, sokkal
Kevesebben jártak egyetemre, Nem lehetett csúsztatni tárgyakat,pótvizsgázni is csak 1-2 alkalommal lehetett összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!