Bge diploma hany pontot er egy felvetelinel?
Probaltam nezni a felvin, de nem talaltam azert irtam ide.
Bsc Kermark, meg hatra van a szakdoga, ugyhogy nem tudom hanyas.
de hogy kb mennyit szokott erni.
nem mesterre szeretnek, hanem pszichologia alapszak
vagy ilyet nem lehet?
30 másodpercembe került a felvi-n.
A pszichológia alapképzési szakra történő jelentkezés esetében emelt szintű érettségi helyett kizárólag mesterképzési vagy korábbi rendszerű egyetemi végzettség fogadható el, alapképzési vagy főiskolai szintű végzettség nem. A szintre vonatkozó kritériumot teljesítő, elsősorban elfogadható végzettségek: biológia, gyógypedagógia, jogász, kulturális antropológia, magyar, matematika, orvos, pedagógia, szociológia, történelem, illetve az e szakterületekhez kapcsolódó tanári végzettségek. Az egyéb mesterképzési vagy korábbi rendszerű egyetemi végzettségek elfogadhatóságának bírálata egyedileg zajlik.
#7 Ez az ELTE képzéseire vonatkozik. :)
A többi egyetemen elfogadják az alapszakos diplomát is. Két éve én is alapszakos diplomával mentem Debrecenbe pszichológiára.
Az, hogy hány pontot adnak, eltérő. Felvin meg tudod nézni az egyetemeknél, hogy hány pontot ér a diplomád. Egyetemek-->kikeresed amelyik érdekel (Szegedi, Pécsi, Debreceni, Károli, Pázmány, és az ELTE de ott nem számítanak pontot Bsc-s oklevélből.) --> kikeresed a pszichológia szakot --> ott lesz, hogy pontosan mennyit adnak.
De sehova se lesz elég önmagában a diploma, arra max. 400 pontot kaphatsz, van ahol még kevesebbet, arról nem is beszélve hogy a négyes diploma kevesebb pontot ér, a hármas még kevesebbet stb.
Nyelvvizsgád gondolom van/lesz, mert a diplomához is kell, két középfokú/egy felsőfokú lenne a legjobb, de valahova egy középfokúval is van esélyed.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!