Magyar érretségin 6 pontot össze szedni mennyire nehéz?
77 pontos lett az írásbelim így szóbelin csak a minimum 12% ot kell el érnem ami 6 pont.
1 percnyi önálló beszédre vajon meg adják?
De miért mennél csak 12%-ra? Ugyanazzal az energiabefektetéssel lehetne egy maximális szóbelid. Ha minimumra hajtasz, az biztos nem lesz meg.
Egyetemen meg ezzel a hozzáállással 1 perc alatt fogsz kihullani!
Igazából az írásbelire konkrétan semmit nem készültem 1 héttel előtte kinyomtatam egy régebbi érettségit és megoldottam meg az érettségi előtti éjszakán megnéztem, hogy mi az a novella elemzés és az éréttségin írtam először novellát. Szöveg értés 34/40, érvelés 8/10 a novella elemzés pedig 35/50.
Meg is lepődtem rajta ,mert olyan 30 pontot tippeltem maximum de így már csak a minimális pontszám kell szóbelin és átmentem egy hármasal.
Egyetemen pedig nekem nincsen szükségem magyara,mert ilyen irányban nem tanulnék tovább soha.
A hozzá állásom pedig olyan,hogy abba fektetek energiát ami érdekel. Angolba több száz órát öltem év közben illetve történelembe is elég sokat. Angol emeltet már letudtam most a törire készülők és nem akarom,hogy a magyar elvegye a tanulási időt a töritől mert abba rengeteg időt öltem és fontos , hogy legalább 80% meglegyen míg ezzel szemben a magyar eredménye lényegtelen csak ne bukjak meg. Ez az oka annak,hogy a minimumra hajtok magyarból.
Nem értem, hogy miért bántjátok a kérdezőt... Vagy ti mindent betéve megtanultatok az utolsó betűig az egyetemi vizsgákra? Ugye, hogy nem?
Majd a kérdező meglátja, hogy mivel mit lehet kezdeni. Nem kell ennyire túlmisztifikálni az egyetemet, a hallgatók nagy része félév közben alig tanul, és csak a vizsgaidőszakban mélyednek bele a tanulásba, mégsincs tömeges bukás a szakokon.
#4: Nem unod még az oldalon lévő kérdezők helyesírásának bírálását?
Vagy ennyire ráérsz?
Gondolom telefonról írt és elütötte... Azta... De nagy hiba.
Veled még nem fordult elő, ugye? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!