Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar érretségin 6 pontot...

Magyar érretségin 6 pontot össze szedni mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

77 pontos lett az írásbelim így szóbelin csak a minimum 12% ot kell el érnem ami 6 pont.

1 percnyi önálló beszédre vajon meg adják?

2022. jún. 5. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

De miért mennél csak 12%-ra? Ugyanazzal az energiabefektetéssel lehetne egy maximális szóbelid. Ha minimumra hajtasz, az biztos nem lesz meg.

Egyetemen meg ezzel a hozzáállással 1 perc alatt fogsz kihullani!

2022. jún. 5. 11:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez annyira kevés, hogy kb. arra is megadják, hogy megjelentél.
2022. jún. 5. 11:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Igazából az írásbelire konkrétan semmit nem készültem 1 héttel előtte kinyomtatam egy régebbi érettségit és megoldottam meg az érettségi előtti éjszakán megnéztem, hogy mi az a novella elemzés és az éréttségin írtam először novellát. Szöveg értés 34/40, érvelés 8/10 a novella elemzés pedig 35/50.

Meg is lepődtem rajta ,mert olyan 30 pontot tippeltem maximum de így már csak a minimális pontszám kell szóbelin és átmentem egy hármasal.

Egyetemen pedig nekem nincsen szükségem magyara,mert ilyen irányban nem tanulnék tovább soha.

A hozzá állásom pedig olyan,hogy abba fektetek energiát ami érdekel. Angolba több száz órát öltem év közben illetve történelembe is elég sokat. Angol emeltet már letudtam most a törire készülők és nem akarom,hogy a magyar elvegye a tanulási időt a töritől mert abba rengeteg időt öltem és fontos , hogy legalább 80% meglegyen míg ezzel szemben a magyar eredménye lényegtelen csak ne bukjak meg. Ez az oka annak,hogy a minimumra hajtok magyarból.

2022. jún. 5. 11:44
 4/9 anonim ***** válasza:
26%
Ilyen helyesírással el nem tudom képzelni, hogy sikerülhetne az érettségi.
2022. jún. 5. 11:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Úgy képzeld, hogy felmentésem van belőle se angolból se magyarból nem vonhatnak le pontot de még felmentés nélkül is simán menne ,mert nem azt nézik.
2022. jún. 5. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
De ezzel a hozzáállással nem csak az egyetemen lesznek gondjaid, hanem a munkaerőpiacon is. Egytemen is szaktól független meg kell tanulnod egy csomó felesleges tárgyat és a tanárt nem fogja érdekelni, hogy téged érdekel-e az adott tárgy.
2022. jún. 5. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Nem értem, hogy miért bántjátok a kérdezőt... Vagy ti mindent betéve megtanultatok az utolsó betűig az egyetemi vizsgákra? Ugye, hogy nem?

Majd a kérdező meglátja, hogy mivel mit lehet kezdeni. Nem kell ennyire túlmisztifikálni az egyetemet, a hallgatók nagy része félév közben alig tanul, és csak a vizsgaidőszakban mélyednek bele a tanulásba, mégsincs tömeges bukás a szakokon.

2022. jún. 5. 13:13
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Igazad van, de itt a hozzáállás a lényeg. Az én egyetemi tanulási szokásomban benne van egy érettségi, amire tényleg az utolsó betűt is megtanultam és 8 félév tapasztalat (10 féléves a szakom). Itt a hozzáállás a gond. Ezzel a nyegle hozzáállással semmire nem fog menni, lehet hogy nem az egyetemen, de majd a munkában.
2022. jún. 5. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:
52%

#4: Nem unod még az oldalon lévő kérdezők helyesírásának bírálását?

Vagy ennyire ráérsz?

Gondolom telefonról írt és elütötte... Azta... De nagy hiba.

Veled még nem fordult elő, ugye? :D

2022. jún. 5. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!