A Debreceni Egyetemen mennyire jellemző, hogy buktatnak záróvizsgán?
Nálunk azért buktattak meg embereket tavaly, nem is egyet és nem is feltétlenül butákat. Ha pl. belekérdeztek témakörökbe(többe is) és nem tudtál eá úgy eeagálni ahogy elvárták,akkor már probléma volt. Egy barátnőmet is buktatták,pedig okos a csaj, mindenből 4-5 volt.
(BGE)
Kedves Kérdező!:)
Tudnál mesélni arról, hogy milyen volt a záróvizsgázás, mennyire kérdeztek mélyen bele az anyagokba? 1-1 tételhez rengeteg dolog tartozik, így kicsit izgulok, hogy hogyan készüljek rá.
Szia.
Őszintén, ha a felsősöktől kapott jegyzeteket tanulod, akkor azok elég bénák, nagyon sok a töltelékinfó és embertelen hosszú 1-1 tétel. Én személyiséglélektan tételt húztam (típustanok), ott mindent kikérdezett a vizsgáztató, ami a könyvben volt.
Általános lélektanból (intelligencia rész főleg), tudjuk kinél baromi hosszan feletetések voltam (30-40 percesek) és "nála" nem mindig lehetett tudni, hogy mire adott jegyet. Volt akinek négyest, másnak kettest adott, de ha jól tudom mindenkit átengedett.
Voltak olyan vizsgáztatók, akik nem engedték, hogy visszaad a tételt és addig kérdeztek, amíg egy kettest összehordtál, másnak nem volt ilyen jó napja és buktatott (szocból pl). Szocból rámentek a fogalmakra, vizsgálatokra. Fejlődéslélektanból nagyon kedves volt mindenki.
Összességében jóindulatúak voltak, nekem pozitív élményként maradt meg. Dőfogalmakat mazsolázd ki és ha látják, hogy érted az összefüggéseket, akkor szerintem nem lesz baj.
Kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!