Ha nem sikerül az érettségim egy tantárgyból és jövő tavasszal, újra írom, de már más iskolában akkor annak a másik iskolának lesz végül a pecsétje az érettségi bizonyítványomon?
Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy nem sikerült a matekom érettségin. Ha jól tudom ilyenkor, csak egy törzslapot kapok arról, hogy a többi tantárgyból sikerült. Ha a következő évben szeretnék matekból újra vizsgázni,átmennék egy másik suliba. Ha itt sikerül, akkor gondolom az ő bélyegzőjük és iskoláh cime kerül rá a bizonyitványomra ahol végül a bizonyítványt megszereztem. Vagy egy higyan működik?2022. máj. 26. 06:47
2/15 anonim válasza:
Természetesen az érettségit végül kiállító iskola pecsétje lesz az érettségin. De nem értem, miért gondolsz már előre erre, hiszen ha nem sikerült az írásbelin a ketteshez szükséges 25 pontot elérned matekból, június közepén még szóbelizhetsz, hogy kijavítsd. Ne ásd el még magad, hanem töltsd le a szóbeli vizsgatételeket, és kezdj el tanulni rájuk. Sok sikert!
3/15 qkker1 válasza:
"szükséges 25 pontot elérned matekból, június közepén még szóbelizhetsz,"
Matekból nincs szóbeli.
4/15 anonim válasza:
#3: Dehogy nincs! Annak, akinek nem sikerült az írásbeli, joga van matekból június közepén szóbelizni. Az alábbi linkről még a középszintű szóbeli tételek is letölthetők:
5/15 qkker1 válasza:
Az csak emelt szintű, a kérdező nem írta, hogy közép vagy alap, ami nem sikerült neki.
6/15 anonim válasza:
#5: Nem nézted meg rendesen a linket. Ott vannak a középszintű szóbeli mintatételek is. Gondolod, ha egyáltalán nem volna szóbelire lehetőség, akkor kitennék a középszintű érettségi mintatételeket az Oktatási Hivatal ez évi érettségiről szóló honlapjára? Emberemlékezet óta mindig is lehetett szóbeliznie annak matekból, akiknek nem sikerült az írásbelije! Most sincs másképp.
7/15 anonim válasza:
Van matekból szóbeli! Illetve akinek az írásos nem sikerül az javíthat szóbelin!
8/15 A kérdező kommentje:
Középszintű vizsgára gondoltam, elnézést ha nem voltam elég egyértelmű. Ha jol tudom, elvileg 12 pont kell, hogy egyáltalán szóbelire bocsáthassanak. Na hát nálam érzéseim szerint még a 12 pont is necces lesz. Nem lebecsmérlem magam, de így érzem. Amúgy 30 éves vagyok, estin végeztem, és az egész osztálynál a 12 pont a cél. Tanárunk is arra hajtott minket, hogy annyit próbáljunk össze szedni, hogy szóbelizhessünk.
2022. máj. 26. 12:09
9/15 anonim válasza:
Nyugi, meglesz. A tanárnak ciki ha megbuktat.
10/15 anonim válasza:
#9: Rendes vagy, hogy nyugtatni próbálod a kérdezőt, de sajnos még ha az érettségi feladatlapot a saját tanár javítja ki, akkor is csak nagyon kevés mozgástere van, mert a központi megoldókulcs részletesen megadja, hogy mire mennyi pontot adhat. Különösen matekból, ahol szinte semmi szubjektivitás nincsen. S mivel szúrópróba-szerűen az ő javításait is ellenőrzik, nemigen tud (fegyelmi eljárás kockáztatása nélkül) jószándékú lenni és több pontot adni, mint szabadna. De azért reméljük, hogy a 12 pont csak összejön a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!