Hogy néz ki egy emelt szintű történelem szóbeli?
"Ezen éles tételeket senki nem ismeri, az érettségiztető tanárok is akkor találkoznak vele először."
Ezt azért nem hinném... Nyelvvizsgabizottságok is átnézhetik az adott napi konkrét szóbeli feladatokat a vizsga előtt egy órával, nem csak akkor látják először, amikor kihúzza a vizsgáztató.
#2-es vagyok: 2019-ben érettségiztem, és olyan magántanárhoz jártam felkészülni az emelt érettségire, aki maga is aktív szóbeli érettségiztető volt, tőle tudom. A tételeket az Oktatási Hivatal állítja össze Budapesten, úgy küldik szét a megyei Kormányhivatalokhoz, akik lebonyolítják az emelt szintű érettségiket.
A trollkodásod pedig azért is logikátlan, mert a nyelvvizsgán mindig ugyanazok a szóbeli tételek vannak, míg jelen esetben történelemből minden évben változtatnak a témakörökön, így változik a kihúzott éles tétel is. Ha csöndbe maradtál volna...
"a nyelvvizsgán mindig ugyanazok a szóbeli tételek vannak"
:DDD
Életedben nem jártál még nyelvvizsgán, ugye?
Ugyanazok a témák vannak (étkezés, utazás, stb.), de hogy pontosan milyen feladatok közül húz a vizsgázó egy adott napon (pl. az 1. feladatban arról kell-e beszélnie, hogy mi a véleménye a gyorséttermek térhódításáról, vagy arról-e, hogy őszerinte milyen a kiegyensúlyozott étrend, stb.), az már hogy lehetne mindig ugyanaz? :D És ha nyelvvizsgán lehetne, akkor történelemből miért ne lehetne? :D
Én a hozzászólásomban a kérdező kérdésére válaszoltam, nem pedig azért, hogy súlyos szövegértési gondokkal küszködő trollkodó marhaságaival foglalkozzak.
Lásd: én nem azt írtam, hogy történelemből a vizsgáztatók nem ismerik a szóbeli tételeket, hanem azt, hogy előre nem ismerhetik meg azokat, csak a szóbeli vizsga napján. A kedvedért még szájbarágósabban: amikor az első vizsgázó bemegy, akkor a vizsgáztatók már ismerik a tételeket, már csak azért is, mert nekik a tételekhez oda kell adni a megfelelő forrásokat, ezt pedig úgy elég nehéz lenne, hogyha azt sem tudnák, hogy mik a konkrét tételek.
Az pedig, hogy két teljesen különböző szóbeli vizsgát megpróbálsz összehasonlítani, csak az ostobaságodat jelzi. Vagy kitalálsz még ilyen baromságokat, hogy történelemből úgyanúgy van szituációs feladat, mint a nyevvizsgán?
A kérdezőnek sok sikert kívánok a szóbelijéhez!
4 éves sztori.
3-an voltunk a teremben, 2 kidolgozta a tételt, 1 felelt.
"azt nem is mondta senki, hogy abban a másodpercben, amikor kihúzzák"
Akkor olvasd el újra a 2.-at. Meg a 3.-at, amit éppen arra a részre válaszolva írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!