Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fel lehet készülni a biológia-...

Fel lehet készülni a biológia-, és a kémiaérettségire otthon, egyedül?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, hogy érettségi után (most vagyok 11-es) fogorvos szeretnék lenni, amihez ugye kell a biosz és a kémia vagy a fizika, ezek közül ugye kettőt kell választani, az egyikből pedig emelt szintű érettségi kell.

Namost: a biosztanárom egy olyan gáz tanár, hogy én olyannal még nem találkoztam (nem magyaráz el semmit, ráadásul olyan szar tankönyvünk van, hogy kb. semmit nem érek vele), ráadásul még a faktot is ő tartja, szóval esélyem nincs arra, hogy én majd a fakton megértem azt az anyagot, amit ez a nyomoronc nem magyarázott el.

A kémiatanárom nagyon jó fej volt, de ő se sokat magyarázott, inkább azokkal volt elfoglalva, akiken látta, hogy értik az anyagot.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek fel tudnék készülni a biológia-, és a kémiaérettségire itthon, egyedül? (tanárhoz járni nem lenne időm, mert még angolfaktra is járok és egy csomó órám van)

Köszi a segítséget! :)

2010. szept. 17. 20:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
utolsó: te melyik könyvből tanultál?
2010. szept. 18. 14:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de azért vegyészmérnökire sokkal könnyebb bekerülni, mint orvosira, pláne vidékre, ahol 200akárhány pontot kell csak szerezni.

Elsőéves fogorvostanhallgató vagyok, szerintem kell a különtanár, de minden ember más, van olyan, aki egyszer elolvassa az anyagot, és szóról szóra fújja, nyilván ha ilyen típus vagy, akkor nem kell. Kémia emelt könnyebb valóban, ha érti az ember, de szerintem addigra már lehet, hogy 2 tárgyból kötelező lesz emeltet csinálni. Nyelvvizsgából kettőt ajánlok, nekem is annyi volt, pláne most, hogy csökkentették az érte adható pontszámot.

Szerintem az angolfaktot inkább hagyd ott, ha komolyan gondolod, mérlegeld, mi a fontosabb!

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!

2010. szept. 19. 11:49
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!!!!!
2010. szept. 19. 11:51
 14/14 anonim ***** válasza:
sikerült?
2021. szept. 13. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!