Ha otthagyom az egyetemet 4 állami félév után, akkor ha visszafizetem vagy ledolgozom azokat, abban az esetben sem lesz ismételten 12 felhasználó állami félévem?
Azért érdekel, mert ha minden jól megy, szeptemberben kezdeném a fogorvosi egyetemet. Ebből kifolyólagosan meg kell szakítanom tanulmányaimat egy másik szakon, hiszen nem tudnám teljesíteni párhuzamosan a kettőt. Az érdekelne, hogy ha visszafizetném az államilag finanszírozott féléveket, akkor ismételten rendelkezhetnék-e 12-vel? Hiszen utólagosan olyan lenne, mintha önköltségesen teljesítettem volna eddig.
Fontos lenne, hiszen a szakon, amin vagyok jelenleg, kb 300 000 Ft/félév, míg a fogorvosin kb. 1,5 millió Ft/félév.
A válaszokat előre is köszönöm. Bármilyen javaslatot, meglátást szívesen fogadok ennek kapcsán.
Nem, nincs ilyen.
Ha egyszer elhasználtál egy államilag támogatott félevet, azt már nem fogják jóvá írni akkor se, ha visszafizeted, ledolgozod.
Nem, összesen 12 államilag támogatott féléved van, ha már elhasználtál belőle valamennyit, akkor az el van használva, nem lehet visszaszerezni. Ha egy sokkal drágább szakon fogysz ki a támogatott félévekből, mint ahol az első négyet elhasználtad, akkor így jártál. Szívás, de ez van.
Persze ha nincsenek millió forintjaid tandíjra, akkor fel lehet venni a diákhitel 2-t, ez csak erre fordítható (ellentétben a diákhitel 1-gyel, ami szabad felhasználású) és kamatmentes. Fogorvosként lesz miből visszafizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!