Amennyiben a Corvinuson átsorolnak önköltségesre államiról, nekem azt az összeget kell e fizetnem amennyibe akkor került volna egy félév amikor felvettek, vagy a most aktuális összeget?
Régebben valóban megtehette egy egyetem, hogy a tandíjat előre nem látható módon megemelte, így előfordult, hogy volt hallgató, aki méltánytalan anyagi gondba került a tandíjnövekedés miatt. Nekem is volt egy ismerősöm, aki a Pázmányra mézesmadzag-tandíjjal iratkozott be, aztán pár év után anyagilag nagyon ráfaragott.
Szerencsére erre most már törvény van, és a beiratkozáskori költségtérítés összege mindig a mérvadó, azaz csak felmenő rendszerben, az újonnan beiratkozók számára lehet a költségtérítés összegét növelni (a felvi.hu-n előre, már a jelentkezéskor közzétéve). Állami, alapítványi, és magánegyetemeken egyaránt, s függetlenül attól, hogy milyen finanszírozási formában kezded meg a tanulmányaidat. Tehát előre világosan tudhatod, mit vállalsz, amikor beiratkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!