Esti gimnáziumból is be lehet jutni orvosi egyetemre?
Esti gimiben nem fognak felkészíteni az emelt bioszra és az emelt kémiára/fizikára. E nélkül majdnem 0% az esélyed. Természetesen megpróbálhatsz magánúton vagy magántanárral készülni, de ehhez rengeteget kell tanulnod.
A lottóötössel van egyenlő esélyed.
Én is estin vagyok, idén érettségizek és orvosira jelentkeztem.
Itt minket annyira készítettek fel, hogy meglegyen a kettes minden tárgyból, ami orvosira nyilván kevés. Szóval otthon valóban kell egy kicsit pluszba tanulni minden tantárgyból, de ez a középszintű vizsgáknál nem okoz gondot szerintem.
A bioszhoz és a kémiához/fizikához, ahogy írtad is, nyilván rengeteget kell tanulni önállóan, és ez teljes mértékben így is van. Nem telt el nap biosz vagy kémia (vagy mindkettő) nélkül, és így is azt érzem, hogy nem vagyok elég felkészült. Bár ebbe erősen közrejátszhat, hogy jövő hét kedden és csütörtökön lesz emelt kémia és biosz és a feszültség beszél belőlem.
Hozzátenném, hogy akármilyen gimibe jársz akkor is sokat kell otthon készülni pluszba, mert összetett és nehéz vizsga mind a kettő.
Amiből készültem: bioszból Mozaikos, Panemes könyv + bioszféra jegyzetek, kémiából Mozaikos és Villányis könyvek + én vettem csoportos magánórákat is online.
Én úgy állok hozzá, hogy mindent beleadok amit tudok és ha idén nem is sikerül olyan erősre, ahogy kéne, akkor sem esek kétségbe, mert tudom, hogy nehéz vizsgatárgyak és senki nem ver meg ha nem jutok be elsőre orvosira. Meglátjuk elsőre mit sikerül összehozni, ha gondolod írj privátba és majd mesélek, hogy sikerültek az emeltek :)
Köszönöm szépen a válaszokat, az utolsónak pedig sok sikert is kívánok!:)
Biztos sikerülni fog, csak a feszkó miatt érzed magadat felkészületlenül.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!