A kötelező olvasmányoknál, szabály hogy ne legyen izgalmas, vagy csak szimplán szivatnak minket?
17F
nem jöttem rá eddig miért így van ez
a legjobb szó rájuk ,"r*hatt unalmas"
vegyük csak a harry pottert!
milyenjó lenne is ha élveznéd azt ami kötelező
vagy olyan nincs?
A Harry Potter jó volna, meg a Gyűrűk ura is, az "irodalmibb" azért :D
második
Olyan nincs. Egyszer egy lány mondta, hogy náluk kötelező olvasmány volt a Harry Potter. Mindenki utálta..
A gyerekek ilyenek. Ami kötelező, az már rögtön szar.
11. edikes ,de a 17Fből is lehetne következtetni
.....nem, nem buktam meg enyszer se csak sok dolognak nincs értelme a suliba
szerintem azért xar a kötelező mert ,az nem számít hogy akarod e vagy nem ,
és a szerencsésebb személyiség akarja ,
a látszolag szerencsétlenebb (az életbe egyébként lehet sokkal sikeresebb, nemszámít!) meg rühelli
Én sem szerettem őket. El sem olvastam mindegyiket. De utólag azt mondom, hogy elég szégyen, hogy nem ismerem ezeket az alkotásokat. Ezek a művek vagy korszakalkotóak voltak (vmi újat hoztak az irodalomba) vagy tényleg értelmes mondanivalójuk van.
Csak nem mindig a megfelelő életkorban olvastatják el a diákkal:/
Én sem szeretem őket, de elolvasom, vagy legalább a rövidítettet.
Igazad van, nagyon unalmasak, de sajnos benne vannak az érettségiben, meg "alapműveltség".
Mondjuk az biztos, hogy ezzel a módszerrel nem szerettetik meg az olvasást!
Szerintem, ha nagyon nem megy, akkor olvasd el a rövidített, a lényeg az, hogy tudd miről szól nagyjából! Olvass olyan könyvet, ami neked is tetszik :)
17L
Azért nem mindegyik unalmas, de pl. Jókai könyvet 13 évesen kb. bőgve olvastam végig.:D
Amúgy nem véletlen köteleztő olvasmányok, mindegyik mű az adott korszak egyik kiemelkedő alkotása ezért kell tudni őket, bár fáj leírni, de a Harry Potter is a XXI.századé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!