25 évesen elkezdeni nappalin egy szakot?
Mennyire általános 25 évesen nappalin kezdeni az egyetemet?
25 éves vagyok. 21 évesen megkésve érettségiztem, majd elvégeztem egy okj-t, aztán külföldön is jártam és most jutottam el oda, hogy jelentkeztek felsőoktatásba és újraérettségizzek. Ha sikerül bekerülnöm, akkor 25(majdnem 26 évesen kezdem) és 28 leszek mire végzek...
Ha a mestert is megcsinálom, akkor 30 leszek...
Ez kirívó, vagy ott tényleg van mindenféle korosztály?
Mindenféle korosztály van. Még 50 évesek is járnak egyetemre.
Senkit nem érdekel, mennyi idős vagy.
25 még nem kiugró nappalin sem.
Azt neked kell tudnod, hogy belefér-e pl az idődbe, szüleid ki tudnak segíteni/el tudnak tartani /van elég tartalékod
Pl nálam úgy volt, hogy féltem, hogy túl későn lesz szakmai tapasztalatom és a szüleimet sem akartam tovább terhelni anyagilag azzal, hogy alig keresek (előtte is egyetemre jártam), ezért inkább nem nappalira mentem. Végül a munkám engedte, hogy otthonról dolgozzak, ezért mehettem nappalis szakirányra, de az csak néhány óra volt a héten, így jutott is, maradt is.
Utólag sem mennék nappalira, az én szakmámban nagy kiesés lett volna 30 évesen 0 releváns tapasztalattal ott állni és onnan kezdeni felhúzni magam anyagilag.
De nem szeretnélek lebeszélni, csak más nézőpontból megvilágítani a helyzetet, mert szerintem nem az számít, hogy egyetemen öreg vagy vagy sem, hanem hogy mi előnyös a karriered szempontjából és mennyire rugalmas a szakma a pályaváltókkal, mennyi idő, mire felzárkózol és elkezdesz jól keresni stb. Van, mikor a nappali jó döntés (főleg ha csak úgy indul), van, amikor nem.
Ahogy 2# mondja, itt igazából az a lényeg, hogy eltartanak-e/diákmunka/részidős munkával fenntudod-e tartani magad ameddig tart a szak.
Ha nem, akkor levelező/esetleg esti de az ritka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!