Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségin érheti hátrány azt...

Érettségin érheti hátrány azt a diákot, aki nem öltözik ki, csak egyszerű melegítőfelsőben megy?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 20. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én az előrehozott angol érettségire melegítőben mentem tavaly. Semmi hátrany nem ért, csak egy vénasszony kötött belém, hogy hogyan merészelek megjelenni ilyen öltözetben. De semmi diszkrimináció nem ért.
2022. ápr. 20. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem.

De ha szóbeliről van szó, ott azért tud tenni a tanár azért, hogy ne szerepelj jól. Főleg, ha középszint.

2022. ápr. 20. 13:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt, még egyetemi szóbeli vizsgán sem szólnak, sőt még szigorlaton sem.

De tapasztalataim szerint nyelvvizsgán sem szokott problémát okozni.

2022. ápr. 20. 13:23
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Az érettségi egy ünnepélyes alkalom, egy fontos mérföldkő az ember életében, ezért illik kiöltözni.

Ha normál utcai ruhában mész, akkor téged kinézhetnek érettségin, de hátrányosan nem érintheti a vizsgádat.

2022. ápr. 20. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem ez tanárfüggő is. Nekem volt olyan tanárom (osztályfőnök) aki egyszer megkérdezte hogy merészelek farmerkabátban menni egy iskolai előadásra. (Ahol ráadásul tök sötét volt.)

A négyessel egyetértek.

2022. ápr. 20. 13:48
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
Írásbelin tökmindegy, de én azért szóbelire normálisabban felöltöznék.
2022. ápr. 20. 15:23
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Igen, érheti. Nyilván elsősorban a tudást kell értékelni, de ez szóbelin nem lehet 100%-ig objektív, beleszólnak a benyomások is.

Ha valaki minden tud, akkor megkapja az ötöst akkor is, ha pörköltszaftos atlétában jelenik meg. Ha viszont kétséges a dolog, akkor a jobb jegy attól is függhet, mennyire érzi a bizottság, hogy mindent beletett valaki - és igen, a melegítőfelső azt az érzetet kelti, hogy igazából nagy ívben teszel az egészre.

És persze lehetnek olyan helyek, olyan bizottságok, ahol a nem megfelelő öltözet miatt emberszámba sem vesznek - az más kérdés, hogy ez jogos vagy helyes-e.

Én egyébként úgy gondolom, nem illő melegítőfelsőben megjelenni érettségin. Ha nem is húzol öltönyt, legalább egy inget vegyél fel! Én például gyűlölöm a nyakkendőt, kizárólag záróvizsgákra kötök, mert úgy érzem, tartozok legalább annyival annak a hallgatónak, aki felveszi az öltönyt.

2022. ápr. 20. 23:07
 8/10 anonim ***** válasza:
7%
Érettségizni mész vagy trollkodni? Nálatok az iskolában megfelelő hétköznapi öltözék a melegítő?
2022. ápr. 21. 06:46
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Hivatalosan nem, de gyakorlatilag, ha meglát egy középiskolás tanárod aki majd szóbeliztet és amúgy sem vagy szimpi neki, majd megszívathat.

Én anno a középsulis írásbeli és szóbeli érettségire kiöltöztem, majd külön tettem egy emelt angol érettségit oda már nem öltöztem ki.

2022. ápr. 21. 08:10
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk azt mondták, hogy akin szóbelin nem lesz rendes ruha (matróz, szoknya/gatya, ünneplős cipő), azt elküldik és lőttek a szóbeliének
2022. ápr. 21. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!