Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetem, év végi átlag számítása?

Egyetem, év végi átlag számítása?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pontosan hogy működik az átlag számítása amely befolyásolja az átsorolást? Mind a két szemeszter jegyeit veszik egyszerre és annak veszik a súlyozott átlagát?

2022. ápr. 15. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:
A két utolsó aktív félév átlagát veszik és fontos a meghatározott kredit teljesítése is.
2022. ápr. 15. 19:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Minden egyetemen eltér, sőt területenként eltér. Nálunk más átlag kell a reál és más a humán karosoknak. Adott egyetem szabályzatában benne van, illetve általában szoktak róla (nálunk) szemeszterek végén köremailt küldeni. Az átalgot kiszámolja a Neptun csak bele kell menni a Tanulmányokba azon belül pedig a Tanulmányi átlagok menübe. Ott mindenféle átlag feltüntetett.
2022. ápr. 15. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Az átsorolásnál a korrigált kreditindexet veszik alapul, ennek a számítási lépései:

-összeszorozzák a jegyet a tárgy kreditértékével (akkor is, ha a jegy 1-es),

-a szorzatokat összeadják,

-majd az összeget -az átlagszámítással ellentétben- nem a darabszámmal, hanem MINDIG 30-cal osztják.

Az így kapott eredmény a korrigált kreditindex.

Ehhez mindig az utolsó két aktív félév eredményeit nézik.

2022. ápr. 15. 19:08
 4/4 anonim válasza:
Az 1est nem számítják bele, mert azt teljesítetlenként kezelik...
nov. 18. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!