Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A rajzművészettel főállásban...

A rajzművészettel főállásban meg lehet élni? Művészeti Egyetemre érdemes menni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 2. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg, ha kiemelkedően tehetséges vagy.
2022. ápr. 2. 22:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Hol lehet elhelyezkedni? Rajz tanár lehetek? Vagy a piacon árulhatom a képeimet?
2022. ápr. 2. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Független művész is lehetsz, én nagyon szeretem Victoria Frances képeit, és sok helyen felhasználják. Nekem van franciakártyám és mágneses kirakóm is a képeivel.
2022. ápr. 2. 22:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én általános és középiskolai rajztanáraim mind művészek voltak. A legtöbb művész tanít. Művészetből nem sokan élnek meg.

Mondjuk, a formatervezők, belsőépítészek igen.

De a textilesek nagyon belterjes világ. Ruhatervező/jelmeztervező munkát kapni…

2022. ápr. 3. 03:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha iskolai rajztanár akarsz lenni, jobban jársz, ha választasz mellé egy szakpárt, és a kétszakos, x tanári - vizuális kultúra tanári szakos osztatlan tanári szakpárt kezded el. Tanári végzettség nélkül úgysem vehetnek fel tanári állásba. A kétszakos tanárképzésre a bejutás is jóval könnyebb. A másik, nehezebb út a tanárrá váláshoz, hogy a grafikusművészi mesterdiploma megszerzése után csinálod meg az egy éves képzőművésztanári mesterképzést.

Egyébként grafikus képzőművészként borzasztóan nehéz a megélhetés. Ha kiváló tehetség vagy, akkor nyilván kiállíthatsz és kaphatsz ösztöndíjakat. Illetve illusztrátorként dolgozhatsz a könyvkiadásban, vagy műkereskedőkkel árultathatod az alkotásaidat. De azzal számolj, hogy biztos megélhetést ebből szinte lehetetlen kihozni. A legtöbb művésznek tanárkodnia kell: vagy iskolában kell oktatnia, vagy magántanítványokat kell fogadnia.

2022. ápr. 3. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!