Ha az állandó lakcímem megváltozik új diákigazolványt kell csináltatnom?
Igazából nem biztos hogy jó helyre tettem fel a kérdést.
Szóval ma kaptam meg a diákomat a fősulin és amikor még kérték az adatokat akkor nem tudtam hogy át akarok jelentkezni másik lakcímre.Egyáltalán zavarna valakit ha más lenne a diákomon a lakcím mint ahol lakom?
Végülis engem nem zavarna ha a postáimat a régire küldenék.
De attól félek hogy akkor elesek valami juttatástól vagy támogatástól ha nem jelzem hogy megváltozott a címem .Vagy felelőségre vonhatnak?
Előre is kösz a segítséget
nem tom, h hova jársz, de nekem pl. nem akarták addig érvényesíteni a diákomat, amíg nincs ott az a cím az ETR-ben, ami a diákomon
annyit kellett tennem, h az ETR-be beírtam a diákon lévő címemet levelezési címnek..úgy már elfogadták
szerintem újat kell igényelned, mivel a diákigazolvány jogosít fel a tanintézet és a lakhely (állandó és ideiglenes egyaránt) közötti kedvezményes utazásra. Na már most, ha te nem igényelsz újat, akkor egyrészt, az új lakcímednél ezt a kedvezményt nem veheted igénybe, a régin ugyanakkor jogtalanul használod (hiszen már nem ott laksz!), ezért pedig komolyan bírságolhatnak.
Azt sajnos nem tudom, hogy újra ki kell e fizetned az illetékeket. Szerintem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!