Ez nekik miért jó? Egyetemre járok, egy viszonylag nehezebb szakra. (Direkt nem írok intézményt, szakot. ) Most másodéves vagyok, tavaly kb.90-en kezdtünk, évek óta átlagosan 20 ember végzi el a 3 éves képzést.
én vegyészmérnök voltam, ott minden évbe 80 gólya kezd és kb 4-5 diplomás végez. gondolhatod... vannak olyan szakok a mérnöki karon, ahogy 1 fő a végzős "csoport". :-D
a felsőoktatás hatalmas üzlet, rég nem a tanításról szól.
most átjelentkeztem egy kis karra más városban, kemény 8an vagyunk elsősök a szakon. :-)
Nálunk az infón kezdtünk 360-an, és végeztünk 60-an. Miért? Mert így menet közben, szakmai alapon tudják kiválasztani azokat, akik tényleg arra a szakmára valóak, és mert így nem egy máshol megírt fizikaérettségin múlik ez. Így van értéke a diplomámnak, mert így nem engedik át azokat, akik még összeadni sem tudnak. Mert így megkapják az első félévben felvettekre a fejkvótát, de második félévben már csak azokra költik, akikben még meg van az esély, akikre talán nem felesleges költeni.
De az emberek ilyen téren vakok, és nem akarják belátni, hogy őket nem erre teremtették. Mondjuk én ebben nem hiszek, hanem inkább abban, hogy lusták ahhoz, hogy igenis a célért megküzdjenek.
Nézz körbe, és gondolj végig, hogy reálisan hány embernek van tényleg helye azon a pályán (és hogy csúnya legyek, nézz tükörbe is néha, nehogy 5 év után kelljen bevallanod ezt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!