Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nehéz a suli! . Ugye hogy...

Nehéz a suli! . Ugye hogy nehezebb az iskola mint anno?

Figyelt kérdés
Mindenki azt mondja, hogy tanulnunk kell amennyit csak tudunk, de mégis hogy tegyük ezt ha nem látjuk értelmét??? pl.: válság! de még sorolhatnám...Szerintem a mi szüleinknek/nagyszüleinknek könnyebb volt a tanulás ezért van az h ők még ma is tudnak számolni... A mai diákok oylan sok fölösleges dolgot tanulnak, ami pedig igazán lényeges az meg sem jegyzik. Meddig megy még ez így tovább?
2010. szept. 13. 16:56
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
igaz sajnos
2010. szept. 13. 17:07
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
a felét sem tanítják meg (legalábbis próbálják) nektek annak, amit nekem annó megtanítottak. pedig csak 33 éves vagyok...
2010. szept. 13. 17:10
 3/11 anonim válasza:
100%
Ahogy mondod. Matekban is jön a sok hülyeség, amit nem veszem hasznát az életben, mert felesleges. Csk, ha matektanár, vagy ilyesmi leszek akkor. De, amúgy hülyeség!
2010. szept. 13. 17:10
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

"a felét sem tanítják meg (legalábbis próbálják) nektek annak, amit nekem annó megtanítottak. pedig csak 33 éves vagyok..."

Dehogynem. Nem gondolom, hogy 25 évvel ezelőtt is általános iskola harmadik(!) osztályában a bélrendszert tanították nektek.

2010. szept. 13. 17:49
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Azért ha megnéznétek egy régi érettségi feladatsort, szerintem elsírnátok magatokat. Régen sokkal nehezebb volt..a mai középszint röhejes...

Arról nem is beszélve, hogy nekünk itt a számológép, anyád meg még szenvedhetett a logarléccel...

2010. szept. 13. 18:07
 6/11 A kérdező kommentje:
Én itt most arra gondoltam, hogy nekünk sok fölösleges dolgot tanítanak és ebből jó ha a felét megjegyezzük. A mi szüleinknek viszont sokkal kevesebb dolgot tanítottak amiket nap mint nap használnak és még jó hogy így megjegyzik. És különben is ha valaki aki már nem most volt diák és azt állítja h nekünk sokkal könnyebb akkor azt mondja már meg, h nekik hol volt 8. és 9. osztályban 9 órájuk ami kb. fél ötig tart!!??
2010. szept. 13. 18:21
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

"És különben is ha valaki aki már nem most volt diák és azt állítja h nekünk sokkal könnyebb akkor azt mondja már meg, h nekik hol volt 8. és 9. osztályban 9 órájuk ami kb. fél ötig tart!!??"

volt.

2010. szept. 13. 18:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor én igazságot teszek:D

Régen azért volt nehéz:

-mert az emberek éhesek voltak és kesebb idejük energiájuk volt tanulni

-jobban megkövetelték a tanagyagot(egy érettségi tényleg sokkal nehebb volt, nem is volt mindenkinek diplomája)=>nem lehetetett segédeszközöket használni(számológép, függvénytábla stb)

Régen azért volt könnyebb:

-mert sokkal inkább a lényegre mentek rá, azt vallották, hogy inkább kevesebbet tudjanak a gyerekek de az lényeges legyen és jól megmaradjon bennük(szerintem ez jó)

Ma azért nehezebb:

-mert túl sok napi szinten az információ, lehetetlen mindent megtanulni=>sokat magolunk aztán felejtünk, ennek semmi értelme

-mert látszatra ugyan könnyebb az érettségi de millió más oktatási problémával kell megküzdenünk(sarkított példa, de ha 12 éven át csak osztani, szorozni tanítottak volna mineket még jó, hogy nem szabad számológépet használni érettségin)-mégegyszer ez egy SARKÍTOTT PÉLDA!!

Ma azért könnyebb:

-mert a gyerekek korábban érnek=>korábban lesznek befogadóbbak a tudományos dolgokra

-számtalan segédeszköz van (pl internet):)

Felesleges azon vitatkozni kinek nehezebb, kinek könnyebb...minden generációnak megvolt a maga nehézsége csak eltérő módon.

L/18

2010. szept. 13. 19:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Túl sok minden tereli el a figyelmeteket is a tanulásról, én 25 éves vagyok ,de gimiben a legnagyobb szórakozásom az olvasás volt, az interneten való hülyéskedés. Akinek nem inge ott hagyja. Ja és az is igaz, hogy én elit suliba jártam, mindig volt általános iskolában és középiskolában is 9. órám, sőt gimiben a fakt miatt nulladik és 10. órám is volt ráadásul pénteken. Szerinted mennyi infót fogadott be az agyam akkor már!? De hazamentem és... és itt jön a lényeg, adott esetben egész este anyámmal a könyv felett görnyedtem, csak egyszer kellett megérteni. Matekból hülye voltam, mind a régi zöld könyv, mind az új fehér könyv összes feladatát megcsináltam 4.-es gimiben legalább kétszer úgy, hogy magamtól menjen. Előtte volt a begyakorlás és ez még csak a matek. Ja és nem vagyok hülye ember,de így is 3-masra érettségiztem belőle, úgyhogy szerintem egy szemmel nem volt könnyebb. Csak nagyobb prioritást élvezett a tanulás, kevésbé vette el az eszünket a szórakozás. Ezzel nem azt mondom, hogy ti rosszak vagytok, csak a világ változott az anyag mennyiség ( is csökkent jóval, de) nem lett annyival kisebb, mint kéne lennie. A legtöbb tanár ismerősöm, egyetemtől első osztályig meg pont azt mondja, hogy folyamatosan butulnak el az évfolyamok, nem értik, leszarjál, megbuknak, és fel vannak háborodva.
2010. szept. 13. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem a magyar oktatás még mindig túl zsúfolt,mint más országokban.

Csak egy példa,az egyik sorozatból (Gilmore Girls),ahol a főszereplő csajszi az egyetemen 5 tárgyat vett fel,de sok volt neki,így leadattak belőle a tanárai.(Nekem most 9 tárgyam van,de volt olyan félév,amikor 15 volt)Erre mondja a lány nagyapja,hogy Ő is 5 tárgyat vett fel anno az egyetemen.Persze ez csak film,de érdemes figyelni arra,hogy ott tanulás szinten nincs generációs különbség,vagyis a nagyapa is annyit tanult,mint az unokája.(Lehet,hogy ott egy jogász nem tudja,hogy hol van Magyarország,de szakmáját nézve profi,és ez a lényeg)

Na most nálunk a szülők,nagyszülők tényleg nem tanultak ennyi marhaságot,de a lényeg tudják.Emiatt tűnnek okosabbnak.Nekünk rendeget dolgot tanítanak,hogy minél szélesebb legyen a látókörünk,és ezzel csak annyit érnek el,hogy a lényeges dolgokat nem tudják a diákok,és tényleg évről évre butul a generáció.Ennek semmi értelme.

Egyébként a magyar oktatás színvonala még mindig híresen magas,hiába butulunk.

2010. szept. 14. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!