Egyetemen szóbeli vizsgák alól való felmentés
lehetséges?
Figyelt kérdés
Minden vizsgámat 90% feletti eredménnyel teljesítettem, kivéve az egyetlen szóbelit, amin mindhárom alkalommal elégtelent kaptam. Az anyagot megtanultam becsületesen, viszont autista vagyok. Ha szemtől-szemben kell valakivel beszélgetnem, akkor problémákba ütközöm. Erősen szorongok, elfelejtek dolgokat és nehezen formálok mondatokat. Sokszor érteni sem lehet amit mondok.
Elvileg van rá lehetőség, meg kellene nézni a TVSZ-t. Szokott lenni egy koordinátor, aki a megváltozott képességűekkel foglalkozik. Van orvosi papírod erről?
Javaslom a HÖK-öt, és a hivatalvezetőt, dékánhelyettest, szerintem ők tudnak ebben segíteni.
2022. febr. 27. 13:31
2/6 A kérdező kommentje:
Általánosban és gimnáziumban sem volt felmentésem, viszont mivel ott a tanárok ismertek engem és a problémámat is, így elnézőek voltak, ha kellett segítettek. Szóban érettségiznem sem kellett a járvány miatt. Mivel sokat fejlődtem az utóbbi években, így nem is gondolkoztam azon, hogy szükségem lenne ilyesmire. Megszoktam hogy elnézőek és türelmesek az emberek, ha látják hogy problémám van a kommunikációval, nem gondoltam hogy ennyivel keményebbek lesznek az egyetemi oktatók.
2022. febr. 27. 13:34
3/6 A kérdező kommentje:
Van papírom róla igen
2022. febr. 27. 13:35
4/6 anonim válasza:
"nem gondoltam hogy ennyivel keményebbek lesznek az egyetemi oktatók."
Amiről nem tudnak, azt miért várod el, hogy tolerálják? Jelenleg egy vagy a számos egyetemista között.
2022. febr. 27. 13:56
5/6 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy megértőek lesznek, ha látják valakin hogy nehézséget okoz a beszéd. Tudom hogy az én hibám. Elfogadtam a dolgot és most próbálok megoldást keresni.
2022. febr. 27. 14:16
6/6 anonim válasza:
5# Minden jóindulattal mondom, hogy ne legyél ennyire naiv. A többséget csak az érdekli, hogy a számonkérésen tudod-e az anyagot vagy sem. A négyes válaszolónak van igaza, ha nem tudnak a problémádról, akkor ne is várd, hogy tolerálják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!