Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hittan középszintű érettségit...

Hittan középszintű érettségit tehetek akkor is, ha nincs hittan az iskolában?

Figyelt kérdés
Ugye abból csak szóbeli van, ha jól tudom. Valószínűleg jövőre iskolát váltok, ahol nem lesz hittan oktatás, de nekem ugye ez lenne az 5.tárgy amiből érettségiznék jövőre. Ebben az esetben mi a teendő? Tudja valaki?

2022. febr. 23. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyenkor annyi, hogy nyilván nem tudsz a saját iskoládban hittanból érettségizni, hanem egy másikba kell majd menned a szóbelire. De szerintem ez nem akadály, csak szimplán máshova kell majd menned az adott napon érettségizni.
2022. febr. 23. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha 2 évig már tanultad, akkor lehet érettségizni, ha nem, akkor osztályozó vizsgát kell előtte tenni.
2022. febr. 23. 13:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet, csak mivel a sulidban nincs hittantanár, ezért egy másik iskolánál kell kérned hogy vendégtanulóként ott érettségizhess.
2022. febr. 23. 14:00
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, tanultam 3 évig, de így ugye a 4. kimaradna. A tételeket kitől tudnám meg? És így hogy tudnék rá felkészülni?

Utolsó, lehet ilyet, hogy másik iskolàban csinálom meg?

2022. febr. 23. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet, ezért írtam :D
2022. febr. 23. 14:17
 6/7 A kérdező kommentje:
És azt is tudod esetleg, hogy ennek mi a menete? Szóval hogy lehet megvalósítani?
2022. febr. 23. 14:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Besétálsz egy általad választott iskolába (ahol tanítanak hittant), megkérdezed, hogy érettségiztetnek-e, ha igen, fogadnának-e téged érettségizni, kinyomtatod az oktatas.hu-ról a jelentkezési lapot, kitöltöd, leadod a sulinak, elmesz az érettségire.
2022. febr. 23. 15:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!